Tenis

Najavljeno treće izdanje Split Opena, Hrvatima tri pozivnice

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 09.04.2021.
Najavljeno treće izdanje Split Opena, Hrvatima tri pozivnice

Na terasi Teniskog centra Firule konferencijom za medije najavljeno je treće izdanje ATP Challengera Split Open koje počinje u ponedjeljak 12. travnja.

Direktor turnira Ismar Moralić rekao je kako ovotjedni turnir, koji je još u tijeku, protječe odlično, a otkrio je i kako tri pozivnice za glavni turnir idu našim tenisačima Borni Goji, Duji Ajdukoviću i Ninu Serdarušiću.

"Prvi turnir zasad prolazi u lijepom ozračju. Remeti ga tek loše vrijeme i niske temperature s kojima se svakodnevno borimo. Hrabro idemo u drugi tjedan", rekao je Moralić, izrazivši zadovoljstvo što su svi igrači, njihova pratnja i osoblje turnira negativni na Covid-19.

"To je zapravo i ključna stvar jer samo jedna zaražena osoba može srušiti cijeli turnir poput domina. Testiranja su prema protokolu ATP-a svake srijede i nadam se da ćemo i sljedećeg tjedna svi biti negativni."

Dvije pozivnice za glavni turnir dobit će kao i ovog tjedna Duje Ajduković i Nino Serdarušić, a treću Borna Gojo koji je zbog ozljede leđa preskočio prvi turnir.

"Borna je mukotrpno radio, prolazio terapiju i vjerujemo da će ostvariti dobar rezultat na sljedećem turniru, baš kao Duje i Nino. Duje se vratio u nevjerojatnom meču protiv Browna, a Nino je pobijedio Clarkea u uvjetima koji su bili sličniji polarnima i to mu je zasigurno oduzelo dosta snage za sljedeći meč", rekao je Moralić.

Lista igrača ostat će slična kao ovog tjedna.

""Cut" za glavni turnir je 202. mjesto, a za kvalifikacije 220., dakle čak i malo niže nego ovog tjedna. Nadamo se malo boljoj vremenskoj prognozi", dodao je Moralić.

Borna Gojo, koji je također, bio na "presici", otkrio je otkad ima probleme s leđima.

"Počelo je u Australiji kad sam bio u karanteni 14 dana. Dan nakon izlaska igrao sam s Popyrinom i od tada vučem te probleme. Ne ide baš brzo. Svaki turnir očekujem da ću ga osvojiti pa tako i Duje i Nino."

Ni sljedećeg tjedna nažalost neće biti publike na tribinama.

"Publika će baš puno nedostajati. Ja prvi ne bih prošle godine igrao polufinale da nije bilo publike. Gurali su i mene i Duju. Doma je uvijek poseban osjećaj. Koliko čujem od drugih tenisača, dojmovi su pozitivni. Zadovoljni su klubom, organizacijom, smještajem", rekao je Gojo.

Ajduković se, pak, nada boljem rezultatu nego ovog tjedna kada je ispao u drugom kolu. Prije svega je zadovoljan što uopće igra s obzirom na to da je nedavno prebolio koronavirus.

"Protiv Browna su me borba i trud vratili u meč, a protiv Role sam odabrao pogrešnu taktiku i nakon toga se bilo teško vratiti iz minusa. Imao sam koronu zbog koje sam u Zadru proveo deset dana u izolaciji i nije sada lako opet uhvatiti staru formu. Nisam ni znao hoću li nastupiti, tako da će mi ova dva meča pomoći podići formu. Idući tjedan sigurno ću biti bolji", poručio je Ajduković.

Serdarušić je, također, ispao u drugom kolu, no i to je pomak u odnosu na prošlu godinu kada je u Splitu zaustavljen na prvoj prepreci. Možda je sada vrijeme za minimalno četvrtfinale.

"Hvala direktoru na pozivnici, sjajno je što imamo trojicu Hrvata u glavnom turniru. Meni je ovaj tjedan bio pozitivan jer se ove godine nisam baš naigrao. Prošao sam i ja koronu i karantene. Situacija svakako nije normalna jer smo skoro svaki tjedan u karanteni, moramo se testirati i ne znamo hoćemo li proći granicu, ali barem imamo sreću što možemo igrati. Puno je igrača pod stresom i nitko nije u sjajnoj formi. Sjajno je za nas što ne moramo baš svaki tjedan putovati izvan države, a sad smo dva tjedna doma. Ovi uvjeti na Firulama mogu se usporediti jedino s Monte Carlom, da su tereni odmah na moru."

Ždrijeb kvalifikacija, turnira u singlu i turnira parova na rasporedu su u subotu, a za kraj izdvojimo poruku direktora Ismara Moralića:

"Nadam se da ćemo u finalu imati barem jednog Hrvata. Neka se Borna, Duje i Nino dogovore tko će to biti!

FOTO: Veljko Martinović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!