Tenis

Serdarušić u drugom kolu, Ajduković zaustavljen, Barun bez novog iznenađenja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.04.2021.
Serdarušić u drugom kolu, Ajduković zaustavljen, Barun bez novog iznenađenja
Foto: Pixsell

Tri hrvatska predstavnika danas su u singlu bili na terenima u Splitu. Pobjedu je upisao tek Nino Serdarušić u prvom kolu glavnog turnira...

Program u Splitu otvorio je Božo Barun koji je senzacionalno svladao u prvom kolu kvalifikacija četvrtog nositelja Gian Marca Moronija. Tom pobjedom poslao je poruku koju je očito shvatio Lukaš Klein i bio puno oprezniji.

Klein je svladao Baruna za sat vremena igre sa 6:1, 6:4 i tako je izborio ulazak u glavni ždrijeb. Barun je već pobjedom protiv Moronija napravio puno, za dva iznenađenja ipak nije imao snage.

Za dobre vijesti pobrinuo se Nino Serdarušić koji je svladao u dva seta petog nositelja Kimmera Coppejansa. Sredinom svakog seta Serdarušić je napravio break i stigao do prednosti koju Coppejans nije uspio anulirati.

Nakon dobrog nastupa protiv 175. igrača svijeta, Serdarušić će u drugom kolu igrati protiv pobjednika meča između Eliasa Ymera i Alexandrea Müllera.

Duje Ajduković odigrao je dobar meč protiv Thanasija Kokkinakisa, ali nije uspio doći do pobjede. Odveo je meč u treći set, dobro je namučio odličnog Australca, ali loše je otvorio odlučujući set i iz toga se nije uspio izvući.

Challenger Split, kvalifikacije, finale:
Lukaš Klein (Slovačka, 8) - Božo Barun (Hrvatska) 6:1, 6:4

Challenger Split, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska, WC) - Kimmer Coppejans (Belgija, 5) 6:3, 6:4
Thanasi Kokkinakis (Australija, PR) - Duje Ajduković (Hrvatska, WC) 6:4, 5:7, 6:3

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!