Nogomet

Bjelica: 'Nećemo se pretjerano prilagođavati suparniku iako je Hajduk moćan'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 14.04.2021.
Bjelica: 'Nećemo se pretjerano prilagođavati suparniku iako je Hajduk moćan'

Osijek u najzanimljivijoj utakmici 29. kola HT Prve lige gostuje u petak od 20:30 sati kod Hajduka. Nenad Bjelica najavljuje borbu za sva tri boda i na Poljudu...

Seriju prvenstvenih derbija nogometaši Osijeka otvaraju utakmicom 29. kola i gostovanjem na Poljudu kod Hajduka gdje će Bijelo-plavi, nakon remija sa Slaven Belupom, tražiti nove bodove koji su želja kompletne osječke svlačionice i Nenada Bjelice.

"Momčad je ovaj tjedan jako dobro radila, bez obzira na malo lošiji rezultat u Koprivnici brzo se psihološki vratila, bila je jako fokusirana i koncentrirana u treningu."

Na raspolaganju za sraz s Hajdukom neće biti Igor Silva koji ima tri žuta kartona i Mario Jurčević koji je istegnuo list, dok su svi ostali igrači, s izuzetkom onih koji su od ranije odsutni, u konkurenciji za Poljud. Osvrnuo se Bjelica i na igru svoje momčadi na posljednjoj utakmici.

"Kada bih micao igrače zbog jedne slabije utakmice nikada ne bi došli do samopouzdanja. Jedna lošija utakmica se može dogoditi svakome, najvažnije je da iz jedne takve izvučemo pouke. Mi smo kao momčad i individualno izvukli neke pouke i vjerujem da ćemo u petak protiv Hajduka pokazati da smo u dobroj formi i da smo dobra momčad."

Strijelci na gostovanju u Koprivnici bili su veznjaci Žaper i Kleinheisler, u Splitu se zato očekuje još jači doprinos napadača.

"U Koprivnici smo se odlučili za Miereza i Santinija jer smo računali da ćemo ubačajima biti jako opasni budući da su njihova tri stopera fizički slabiji od naša dva napadača. Do tih ubačaja nije došlo, napadači su bili nemoćni jer nije bilo kvalitetnih lopti u kaznenom prostoru. S Hajdukom nas očekuje potpuno drugačija utakmica pa je moguće da ćemo napraviti neke promjene. Imamo Ercega, Bohara, Santinija, Miereza, na toj poziciji možemo koristiti i Gyurcsa, to je pet dobrih napadača za dvije pozicije."

Nenad Bjelica nije otkrio recept s kojim će njegova momčad istrčati na Poljud, ali je jasno naznačio koji su ciljevi.

"Pokušat ćemo s našom igrom, kao i uvijek. Nećemo se pretjerano prilagođavati suparniku iako je Hajduk moćan, dobar, u formi… Stabilizirali su se i rezultatski i igrački, s Fossatijem, Kačaniklićem i Livajom izgledaju potpuno drugačije, opasnije i stabilnije. To sve imamo u glavi i vjerujem da ćemo u tom izazovu protiv Hajduka biti bolji od njih."

Posebna prijetnja obrani Osijeka bit će Marko Livaja, ali strateg Bijelo-plavih čvrsto vjeruje u svoju momčad.

"Livaja je izuzetno nepredvidljiv, u dobroj je formi i daje dimenziju više igri Hajduka. Poštujemo njega, ali poštujemo sve koji igraju u Hajduku. Morat ćemo biti maksimalno fokusirani, ne samo na njega nego na svakoga tko bude istrčao u dresu Hajduka jer samo tako možemo doći do pobjede koju želimo. Ja sam zadovoljan igračima u svojoj momčadi, sretan sam što ih treniram, zadovoljan onime što ostvaruju u ovih sedam i pol mjeseci i kako god završila ova sezona za mene će biti pukovnici. Do kraja sezone sam siguran da će dati svoj maksimum i za mene je kao trenera to izuzetno važno. Otkad sam ovdje imamo najbolje rezultate u HNL-u, prvog strijelca prvenstva, najboljeg asistenta, vratara s najviše čistih mreža, zadnjeg veznog s najviše pogodaka i asistencija… Ti igrači ne mogu biti pokojnici nego samo pobjednici, kako god ovo završilo."

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!