Košarka

Mršić: 'Oscilacije još nismo riješili, Onuaku će biti kažnjen'

Matej Kačan • četvrtak, 15.04.2021.
Mršić: 'Oscilacije još nismo riješili, Onuaku će biti kažnjen'
Foto: Pixsell

Trener Zadra Veljko Mršić prokomentirao je pobjedu svoje ekipe nad Cibonom uz nove oscilacije, ali i situaciju s Chinanuom Onuakuom koji je potrgao dres...

Košarkašima Zadra se opet dogodila situacija kao u dvije utakmice protiv Borca te kao protiv Cibone u Zagrebu. Izgledali su sjajno kroz veći dio susreta, a onda su na kraju ispustili visoku prednost. Ipak, za razliku od utakmice pod Tornjem je ovaj put Zadar slavio i uzvratio Ciboni.

To znači i osiguravanje ostanka za Zadrane prije posljednjeg kola što zadnjih godina i nije baš često pa je jedan od ciljeva u sezoni ispunjen. Trener Zadra Veljko Mršić zato je čestitao igračima, ali je i upozorio na loše strane.

"Čestitam igračima na još jednom ostvarenom cilju, što smo kolo prije kraja i teoretski osigurali ostanak. Prvo poluvrijeme smo napadački bili jako dobri, ali nismo imali energije u cijelom susretu. Obrambeno smo bili ispod razine i opet nam se dogodio pad u drugom poluvremenu. Cibona je igrala fantadtično i često se dogodi to da kad ekipa ostane s osam igrača, igračidobiju samopouzdanje i igraju bez kočnice. To se i vidjelo, ali smo preokrenuli uz malo sreće", kazao je Mršić.

No, brinu oscilacije u igri u samim utakmicama i od utakmice do utakmice jer Zadar mora naučiti privesti utakmicu kraju ako želi najveći cilj ove sezone, naslov prvaka Hrvatske.

"To nije slučajnost, događa se od početka sezone. Nismo to još uspjeli riješiti, ali radimo na tome da padovi do kraja sezone budu što manji. Nastojimo koristiti sve igrače da zadržimo svježinu do kraja utakmice i sezone, ali i da ne dođe do ozljeda u ovom rasporedu pa je možda i to dijelom uzrok."

Glavna priča utakmice je bio fantastičan dvoboj dva kapetana i reprezentativca. Roko Prkačin je igrao maestralno za Cibonu, ali je Zadrane povukao Dominik Mavra. Mršić kao izbornik mora biti sretan tom činjenicom.

"Bili su fantastični, moramo biti sretni što smo imali prilike vidjeti takve individualne predstave. To se nije dogodilo zaista dugo vremena. Čestitam im obojici, kao i mojoj ekipi na pobjedi te Ciboni na dobroj igri."

Ipak, nije prošlo bez trzavica jer je centar Zadra Chinanu Onuaku pri izlasku iz igre u 35. minuti potrgao dres te je otišao u svlačionicu, a do kraja se nije vratio u igru. Zadarski navijački puk očekuje posljedice za takav čin.

"Nisam vidio situaciju, ako je zaista to napravio, onda će biti kažnjen po klupskom pravilniku. To je nedopustivo ponašanje za jednog profesionalca", zaključio je Mršić.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!