Tenis

Tsitsipas i Rubljov će igrati za naslov u Monacu

Matej Kačan • subota, 17.04.2021.
Tsitsipas i Rubljov će igrati za naslov u Monacu

U finalu Masters 1000 zemljanog turnira u Monte Carlu će igrati Rus Andrej Rubljov i Grk Stefanos Tsitsipas koji će tražiti svoje prve Masters naslove u karijeri...

U nedjelju će nakon finala zemljanog Masters 1000 turnira u Monacu jedan od dvojca Andrej Rubljov-Stefanos Tsitsipas imati svoj prvi Masters trofej u privatnim vitrinama. Grk i Rus će igrati u finalu nakon što su svladali Daniela Evansa, odnosno Caspera Ruuda.

Obojica su bila vrlo uvjerljiva u dva seta, a posebno lak posao imao je Tsitsipas koji je Britancu prepustio tek tri gema u čitavom meču. 33. igrač svijeta je u prvom setu osvojio dva gema, u drugom tek jedan te je Tsitsipas svoje brige riješio za samo sat i 10 minuta tenisa.

Rubljov je imao nešto više briga, posebno u drugom setu. Šesti je nositelj prvi set uzeo sa 6:3, dok je u drugi set krenuo slabije i morao je nadoknađivati 4:2. To mu je i uspjelo jer je do kraja ostvario dva breaka pa je svoje brige riješio i bez trinaeste igre.

Za Rubljova, koji je u četvrtfinalu senzacionalno svladao Rafaela Nadala bi pobjeda u nedjelju značila devetu ATP titulu u karijeri, dok peti igrač svijeta juri svoj šesti pokal.

ATP Monaco, polufinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) - Daniel Evans (VB) 6:2, 6:1
Andrej Rubljov (Rusija, 6) - Casper Ruud (Norveška) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!