Rukomet

Visoke pobjede Veszprema i Szegeda, Hrvati briljirali

Branimir Korać • nedjelja, 18.04.2021.
Visoke pobjede Veszprema i Szegeda, Hrvati briljirali
Foto: Pixsell

Mađari su odradili susrete 20. kola, a Veszprem i Szeged upisali su glatke pobjede. Veszprem je u gostima svladao četvrtoplasirani Balatonfuredi, a Szeged je bio bolji od trećeplasirane Tatabanye...

Veszprem ostaje na vrhu ljestvice mađarskog prvenstva sa samo jednim remijem i svim pobjedama. Upisao je novu pobjedu na svom parketu protiv Balatonfuredija koji je svladan 31:26, a tek u drugom poluvremenu gosti su proradili u potpunosti i stvorili visoku razliku.

Odličnu utakmicu u redovima pobjednika odradio je Manuel Štrlek koji je zabio devet golova (6/6 sedmerci, 3/5 iz igre), pratio ga je Petar Nenadić sa sedam, a Omar Yahia dodao je pet. Rodrigo Corrales upisao je 13 obrana.

Kod domaćina Aleksandar Glendža zabio je osam golova, Dejan Malinović pet, a Arian Ando imao je 14 obrana.

Važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto u gostima je upisao Szeged koji je bio bolji od Tatabanye s 31:24. Tatabanya bi s pobjedom zasjela na drugo mjesto, ali ovdje je briljirao Mirko Alilović koji je frustrirao domaće napadače s čak 16 obrana.

Osim Alilovića istaknuli su se Richard Bodo sa šest golova te s po pet Joan Canellas, Bogdan Radivojević i Bence Banhidi. Kod domaćina Zsolt Balogh postigao je pet golova.

Ferencvaros je u gostima svladao Komloi 29:27, a kod poraženih Ante Granić upisao je osam obrana, Bruno-Vili Zobec zabio je pet golova (5/6), a Srećko Jerković dva (2/7).

Gyongyos je očekivano svladao Dabasija s 28:22. Mirko Herceg je tu odradio najveći posao s pet golova iz šest pokušaja.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!