Košarka

Boston bolji od Warriorsa u epskom dvoboju Stepha i Tatuma

Matej Kačan • nedjelja, 18.04.2021.
Boston bolji od Warriorsa u epskom dvoboju Stepha i Tatuma

Osim utakmica u kojima su nastupali Hrvati, sinoć su u NBA ligi odigrana još tri susreta. S najvećim se zanimanjem ispratio susret Bostona i Golden Statea koji je ponudio i veliki dvoboj Stepha Curryja i Jaysona Tatuma...

Iako je Steph Curry nastavio svoju nestvarno dobru formu u posljednje četiri utakmice, Golden State Warriorsi ipak nisu uspjeli doći do slavlja na gostovanju u TD Gardenu. Razlog? I Celticsi su na drugoj strani imali igrača u nestvarno dobroj formi, Jaysona Tatuma.

Ovaj dvojac nam je ponudio epski dvoboj i među sobom je podijelio čak 91 poen, a individualno je nešto bolji bio Curry s 47 poena uz 11 trica i sedam skokova. No, malo će mu to značiti jer je Tatum s tri poena manje i uz deset skokova uzeo pobjedu, a veliku pomoć je imao i u Kembi Walkeru koji je tricom 20-ak sekundi do kraja zapečatio 119:114 pobjedu za Celticse.

Nakon toga je Curry svojom 11. tricom približio Warriorse na samo dva razlike, ali u posljednjem napadu Golden Statea nije imao u sebi još jednu, 12. te je akrobatski šut s gotovo pola terena promašio svoju metu. Celticsi su u velikom rastu forme, imaju šest pobjeda u nizu i osam u posljednjih devet utakmica.

To ih je dovelo na 30-26 omjer i četvrto mjesto Istoka, dok se Warriorsi gotovo stalno kreću oko polovičnog omjera te su sad na 28-29 i po svemu sudeći će u play-in turnir za doigravanje. U play-in će i Memphis Grizzliesi koji se drže iznad Warriorsa, a uzeli su vrijednu pobjedu nad Milwaukee Bucksima.

Bucksi još nisu u pravoj formi nakon brojnih ozljeda i izostanaka pa ni Giannis Antetokounmpo nije s 28 poena, 11 skokova i osam dodavanja bio dovoljan za išta više od 128:115 poraza. Kod Memphisa je Grayson Allen postigao 26 poena.

Ostala dva susreta odigrana su u donjem domu Istoka. Wizardsi su s uvjerljivih 121:100 deklasirali Pistonse uz 37 poena Bradleyja Beala, dok su Bullsi ostvarili pobjedu nad Clevelandom od 106:96 uz 25 poena, sedam skokova i pet dodavanja Nikole Vučevića.

NBA:
Wizards - Piston 121:100
Bulls - Cavalier 106:96
Celtics - Warriors 119:114
Bucks - Grizzlies 115:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!