Tenis

Jabeur i Sharma izborile finale Charlestona

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 18.04.2021.
Jabeur i Sharma izborile finale Charlestona

U finalu zemljanog turnira u američkom Charlestonu će igrati Tunižanka Ons Jabeur te australska tenisačica Astra Sharma, a bez obzira na to tko slavio, to će joj biti prvi WTA turnir u karijeri...

Tunižanka Ons Jabeur (WTA - 27.) i Australka Astra Sharma (ATP - 165.) borit će se u nedjelju za svoj prvi WTA naslov u karijeri, a dvoboj će biti odigran na zemljanoj podlozi u američkom Charlestonu.

Jabeur je u reprizi polufinala odigranog na istom terenu tjedan dana prije svladala Crnogorku Danku Kovinić (WTA - 65.) sa 6:3, 6:0 za 89 minuta i tako joj uzvratila za poraz iz meča odigranog prošle subote.

U drugom polufinalu Sharma je sa 7:6 (5), 6:1 nadigrala Kolumbijku Mariju Camilu Osorio Serrano (WTA - 135.), prošlotjednu pobjednicu WTA turnira u Bogoti.

Za 26-godišnju Jabeur to će biti drugo finale na WTA turnirima, baš kao i za 25-godišnju Australku, a jedna od njih će osvojiti svoj prvi pobjednički trofej. Jabeur je poražena u finalu Moskve 2018., a Sharma je 2019. izgubila finale u Bogoti.

WTA Charleston 2, polufinale:
Ons Jabeur (Tun/1) - Danka Kovinić (CG) 6:3, 6:0
Astra Sharma (Aus) - Maria Osorio Serrano (Kol) 7:6 (5), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!