Košarka

Irving i Durant sredili Sunse, Hawksi tricama zatrpali Buckse

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.04.2021.
Irving i Durant sredili Sunse, Hawksi tricama zatrpali Buckse

U nedjeljnom programu u NBA ligi Hrvati nisu bili akciji. Dario Šarić jedini je bio u rasporedu, ali dobio je odmor zbog problema s ozljedom...

Brooklyn Netsi dočekali su povratak Kevina Duranta koji je odmah odigrao veliku utakmicu i predvodio ih do pobjede protiv Phoenix Sunsa. Durant je propustio zadnje tri utakmice, no vratio se na parket i za 28 minuta u paru s Kyriejem Irvingom terorizirao je Sunse.

Dario Šarić nije nastupio, poznato je kako ima problema s ozljedom i dobio je odmor, a Sunsi su povezali drugi poraz nakon što su otvorili gostujuću turneju s dvije pobjede. Zadnju utakmicu na ovoj turneji igraju večeras kod Knicksa koji imaju devet uzastopnih pobjeda.

Irving je susret završio s 34 poena (5/7 za tricu), 12 asistencija i šest skokova, a Durant je dodao 33 poena i šest skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 36 poena dok su po 20 dodali Deandre Ayton (13 skokova) i Torrey Craig (14 skokova).

Atlanta Hawksi zasuli su tricama Buckse u zadnjih sedam minuta i preokretom su stigli do pobjede. U tom razdoblju domaćin je pogodio čak osam trica, njih četiri Lou Williams koji je sve svoje poene ubacio u zadnjoj dionici.

Prvo poluvrijeme Hawksi su završili s 43 ubačena poena, a samo zadnju četvrtinu s 41. U prvom poluvremenu nisu bili dovoljno agresivni, ostali su bez ijednog slobodnog bacanja, no u nastavku susreta u tom segmentu su se popravili i ubacili u drugih 24 minute skoro 70 poena.

Trae Young nije nastupio zbog ozljede pa je prva opcija u napadu bio Bogdan Bogdanović koji je ubacio 32 poena (6/11 trica), a Kevin Huerter dodao je 20 poena. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 31 poen uz 14 skokova, Khris Middleton upisao je 23 poena i šest skokova, a Jrue Holiday 19 poena i 11 asistencija.

Blazerse trese kriza, a novi poraz stigao je protiv Memphisa. Grizzliesi su drugi put porazili Blazerse u zadnja tri dana, a ovo im je već peti uzastopni poraz. Sve se nekako poklopilo s ozljedom Damiana Lillarda koji se vratio, ali ne izgleda dobro. Iscrpljen i neprecizan, ali i svjestan kako ne igra dobro.

"Moram se pogledati u ogledalo i shvatiti gdje je problem. Znam da moram bolje", rekao je Lillard koji je ovaj susret završio s 23 poena i šutom 8/27. CJ McCollum upisao je 27 poena, a Jusuf Nurkić 16 poena i 19 skokova. Kod Memphisa Ja Morant ubacio je 28 poena uz osam skokova i asistencija.

NBA:
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 128:119
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 111:104
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 113:120
Charlotte Hornets - Boston Celtics 125:104
Golden State Warriors - Sacramento Kings 117:113
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 119:110
Orlando Magic - Indiana Pacers 112:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2021. u 10:44
    ma očekivao sam vise od portlanda
    Obrisan korisnik