Košarka

Slaba noć za Hrvate, neočekivani porazi Jazza i Clippersa

Matej Kačan • utorak, 27.04.2021.
Slaba noć za Hrvate, neočekivani porazi Jazza i Clippersa

Iako svu sa četiri NBA kluba za koji igraju hrvatski košarkaši nastupila sinoć u ligi, nemamo dobre vijesti za Hrvate. Bogdanović i Zubac su bili loši u porazima svojih ekipa, dok Šamanić i Šarić nisu igrali...

Iako su Utah Jazzeri postali prva NBA ekipa koja je i matematički osigurala svoj nastup u doigravanju, dva uzastopna poraza od dosta slabih Wolvesa definitivno neće pomoći u brušenju forme pred doigravanje. Drugi put u tri dana je 14. momčad Zapada svladala prvu, a ovaj put se ni Bojan Bogdanović nije proslavio.

Barem je u prošloj utakmici Bojan bio najbolji igrač Jazza, ali je ovaj put i on podbacio te je u 29 minuta šutirao tek 1/11 uz četiri bacanja pa je završio sa sedam poena i jednim skokom te dvije ukradene lopte. Sama utakmica se svela na jednu loptu, a odlučili su bekovi.

Mike Conley je zabio za vodstvo Jazza od 104:103 šest i pol sekundi do kraja, ali je onda Ricky Rubio odlučio zapapriti svojoj bivšoj ekipi te je pronašao D'Angela Russella za polaganje za pobjedu. Russell je bio najbolji kod Wolvesa s 27 poena i 12 dodavanja, dok je Conley zabio 27 kod Jazza.

Ni LA Clippersi se nisu sinoć proslavili, ali izgleda kako im treće mjesto Zapada nije ugroženo. Clippersi su poprilično lako pali protiv NO Pelicansa koji se i dalje bore i nadaju ulasku u play-in koji je sve manje vjerojatan. Ipak, Pelicansi su odradili posao te su lako slavili sa 120:103.

Nije kod Clippersa bilo Kawhija Leonarda, a ostatak petorke je podbacio pa je najviše zabio Terence Mann sa 17 poena. Ivica Zubac je u 20 minuta uputio dva šuta iz igre, pogodio jedan uz dva bacanja za četiri poena te šest skokova te po jednu asistenciju, ukradenu i blokadu. Kod Pelicansa je 23 ubacio Zion Williamson.

Druge dvije ekipe s Hrvatima su upisale pobjede, ali bez doprinosa Darija Šarića i Luke Šamanića. Niz KY Knicksa od devet pobjeda je gotov, a razbio se na Sunsima koji se drže svog drugog mjesta Zapada i nadomak su osiguravanja doigravanja. Sunse je u 118:110 pobjedi vodio Devin Booker s 33 poena, a službeno objašnjenje Šarićevog izostanka je odmor.

Šamanić je bio u sastavu Spursa, ali ga Gregg Popovich nije uveo u igru u klasiku od 53 minute i 289 poena na susretu Spursa i Wizardsa. U trileru je prekinut i niz Washingtona, onaj od osam pobjeda jer su Spursi slavili u produžetku sa 145:143.

U posljednje tri minute i produžetku nijedna momčad nije vodila s više od tri poena razlike, a DeMar DeRozan je povukao svoje s devet poena u posljednjih 13 minuta. Ukupno je to ugradio u 37 poena i deset asistencija, dok je Dejounte Murray zabio 25 uz čak 17 skokova. Kod Wizardsa je opet fantastični Bradley Beal ovaj put bio nedovoljan s 45 poena, ali je promašio tricu za drugi produžetak.

NBA:
Pelicans - Clippers 120:103
Timberwolves - Jazz 105:104
Knicks - Suns 110:118
Wizards - Spurs 143:146

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!