Vodeni sportovi

Mladost i drugi put bolja od Jadrana, poznat prvi finalist hrvatskog prvenstva

Branimir Korać • nedjelja, 02.05.2021.
Mladost i drugi put bolja od Jadrana, poznat prvi finalist hrvatskog prvenstva
Foto: Pixsell

Mladostaši su napravili ono što su i priželjkivali. Polufinalnu seriju protiv Jadrana dovršili su s dvije pobjede, nakon što su slavili u Zagrebu, bili su bolji i u Splitu...

Jadran nije uspio zaustaviti zagrebačku Mladost i s dva poraza oprostio se od ov sezone. Mladost ide u finale gdje će se boriti za naslov prvaka.

Prvi susret u Zagrebu okončan je pobjedom Mladosti 10:5, a Zagrepčani su i u Splitu odradili dobar posao i pobjedom 9:7 prošli su u finale.

Od početka su stvari krenule onim smjerom koji su Mladostaši i priželjkivali. Poveli su s 3:0, odmah preuzeli kontrolu nad susretom i stavili domaćina u podređen položaj.

Jadran je prvi gol postigao dvije minute prije kraja prve dionice da bi nakon toga Mladost odgovorila s nova dva gola bijegom na 5:1.

Do kraja susreta Jadran nije nijednom došao u priliku barem za izjednačenje, Mladost mu nije dopustila spuštanje ispod minus dva s kolikim je rezultatom i završio susret.

Kod Mladosti Ivan Marcelić skupio je deset obrana, tri gola zabio je Cosmin Radu, a po dva su dodali Franko Lazić i Konstantin Harkov. Kod Jadrana Luka Podrug također je skupio deset obrana do su po dva gola zabili Zvonimir Butić i Anđelo Šetka.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!