Košarka

Simmons sa sirenom za pobjedu Sixersa, solidan nastup Šarića i Šamanića

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.05.2021.
Simmons sa sirenom za pobjedu Sixersa, solidan nastup Šarića i Šamanića

U NBA ligi noćas su u akciji bila dvojica Hrvata. Nisu imali veliku minutažu, ali su je solidno iskoristili. Dario Šarić u pobjedi Sunsa te Luka Šamanić u tijesnom porazu Spursa...

Phoenix Sunsi teže od očekivanja stigli su do pobjede protiv Oklahoma City Thundera. Skromni Thunder zaprijetio je Sunsima u završnici, ali Phoenix je ipak izdržao i odnio pobjedu 123:120.

Tri i pol minute prije kraja Sunsi su vodili 119:103, ali domaćin je imao snažan finiš što mu puno znači bez obzira na poraz. Naime ovaj susret mu je došao nakon što se večer ranije pošteno osramotio protiv Pacersa i upisao najružniji domaći poraz u povijesti lige čak 152:95.

Najmanju minutažu kod Sunsa od onih koji su bili na parketu imao je Dario Šarić, igrao je 14 minuta, ali sasvim solidno. Za to vrijeme upisao je osam poena (0/1 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna), pet skokova i tri asistencije.

Sunse su predvodili Devin Booker s 32 poena i šest asistencija te s po 18 poena Torrey Craig (deset skokova) i Chris Paul (11 asistencija). Kod poraženih Darius Bazley upisao je 19 poena i devet skokova, a Theo Maledon 18 poena.

Dramatično je bilo u San Antoniju gdje su Spursi poraženi u produžetku sa zvukom sirene. San Antonio je odigrao jako dobru utakmicu, favorizirane Sixerse je držao u šahu, ali presudio je Ben Simmons koji je doskočio nakon promašaja Embiida i doslovno u zadnjoj desetinki poslao loptu kroz obruč.

Priliku u ovom susretu dobio je i Luka Šamanić koji je odradio dobru rolu u četvrtoj četvrtini te je za 16 minuta na parketu upisao šest poena (3/4 za dva) i četiri skoka.

Joel Embiid bio je prvo ime susreta s 34 poena i 12 skokova, a Seth Curry dodao je 22 poena (6/6 trica) i pet skokova. Kod Spursa Lonnie Walker završio je s 23 poena, a Keldon Johnson dodao je 19 poena i šest skokova.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 120:123
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 111:113 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2021. u 10:20
    bravo odličan simmons mislim da ce sixersi s embildom namucit brooklyn u finalu istoka netse vidim ufinalu
    Obrisan korisnik