Košarka

Lakersi napokon slavili, ultra efikasni Wizardsi i Pacersi

Matej Kačan • utorak, 04.05.2021.
Lakersi napokon slavili, ultra efikasni Wizardsi i Pacersi

Trenutno najzanimljivija priča NBA lige je situacija LA Lakersa koji se bore za izbjegavanje play-in turnira u troboju s Dallasom i Portlandom, a ogroman korak u tom smjeru pobjeda je nad Denverom...

Nakon tri vezana poraza LA Lakersa koji su ih privremeno bacili na sedmo mjesto i u play-in turnir, prvaci su ipak smogli snage te su u ključnom trenutku upisali veliku i važnu pobjedu u borbi za što bolju poziciju. LeBron James možda ipak neće trebati u mrsko mu razigravanje ako Lakersi nastave ovako kao protiv Denvera.

Nuggetsi su u travnju bili u sjajnoj formi koju su nastavili i protiv Clippersa, ali je niz od pet pobjeda prekinut užasnom napadačkom partijom. Lakersi su zaigrali šampionsku obranu te su Nuggetse limitirali na samo 89 poena za 93:89 pobjedu.

Nije bilo Jamesa pa je Anthony Davis poveo momčad s 25 poena i sedam skokova, dok je kod Nuggetsa Nikola Jokić opet bio sjajan s 32 poena uz devet skokova i pet dodavanja, ali i slabijih 12/28 iz igre.

U korist Lakersima u borbi za peto ili šesto mjesto išao je i poraz Portlanda koji sad zaostaje pobjedu za prvacima. Blazerse su sa 123:114 svladali Atlanta Hawksi koje je predvodio Trae Young s 21 poenom i 11 dodavanja, dok je Blazerse vodio Damian Lillard s 32 poena.

Hawksima je ta pobjeda vrlo bitna u borbi za petu poziciju na Istoku jer New York Knicksi očito svoju četvrtu neće prepustiti. Knicksi su upisali i 12. pobjedu u posljednjih 13 susreta, a ovaj put su dosta lako bili bolji od Memphisa. Završilo je 118:104 uz 28 poena te po šest skokova i dodavanja Juliusa Randlea.

Devetu i desetu poziciju na Istoku bi trebali zauzeti Indiana Pacersi i Washington Wizardsi, a ako se po jutru dan poznaje, ove dvije ekipe će nam ponuditi epsku utakmicu u play-inu. Najavu smo dobili u vidu najefikasnije utakmice večeri i jedne od najefikasnijih u sezoni jer su Wizardsi slavili sa 154:141.

Ova je pobjeda Washington dovela na pola pobjede od Indiane pa će ove dvije ekipe do kraja možda i zamijeniti pozicije jer do razigravanja igraju još jednom. Russell Westbrook nastavlja nizati rekorde i rušiti barijere mogućeg pa je ovaj put zabio 14 poena, ali uz 21 skok i 24 asistencije, što su mu rekordi karijere.

Treća je to utakmica u povijesti NBA lige za jednog igrača s preko 20 asistencija i skokova, a ostale dvije su ostvarili upravo Westbrook i Wilt Chamberlain. Bio je ovo i 178. triple-double za Westbrooka kojem sad nedostaju samo tri do rekorda Oscara Robertsona i do kraja sezone bi se Russ mogao upisati u povijest.

Od play-ina definitivno se opraštaju Pelicansi koje je Steph Curry torpedirao s 41 poenom i osam asistencija u 123:108 pobjedi Warriorsa, dok su Sixersi ostali na vrhu Istoka 106:94 pobjedom nad Bullsima koji također imaju tek teoretske šanse za ugurati se među desetoricu na Istoku. Novi dvoboj dna konferencije odigrali su Magic i Pistonsi, a Orlando je bio bolji sa 119:112 uz 22 poena i čak 15 skokova Moa Bambe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!