Nogomet

Zidane: 'Polufinale se ne igra svaki dan, spremni smo'

Matej Kačan • srijeda, 05.05.2021.
Zidane: 'Polufinale se ne igra svaki dan, spremni smo'

Trener Real Madrida Zinedine Zidane s optimizmom gleda na uzvratni susret polufinala protiv Chelseaja, a naglašava i da je Real do polufinala stigao zasluženo...

Iako je na domaćem terenu protiv Chelseaja bio slabija ekipa kroz veći dio utakmice, Real Madrid ipak ima šanse za prolaz u finale nakon što je izborio 1:1 u prvom susretu. Zinedine Zidane s optimizmom gleda na uzvrat:

"To je utakmica koja će trajati 90 minuta ili više. Spremni smo jer ne igrate polufinale Lige prvaka svaki dan. Želimo odigrati dobro, situacija se nije promijenila. Moramo odigrati sjajno i dati sve od sebe. Morate se boriti u polufinalu, ali spremni smo i najvažnije je ono što napravimo s loptom", poručio je Zidane.

Real Madrid je kroz sezonu imao uspona i padova te je sam Zidane par puta bio na rubu otkaza, ali je momčad prebrodila sve i stigla je u sjajnu situaciju na kraju sezone.

"Nije čudo što smo ovdje, do polufinala smo došli isključivo teškim radom i vjerom u ono što radimo. Ne postoje čuda u nogometu. Imali smo teških izazova, ali morate odati počast ekipi koja ima karakter i osobnost čak i kad je teško jer i tad odrađuju svoje. Tu smo gdje želimo biti i zasluženo je."

Par riječi o suparniku, iako Zidane ne smatra da će odlučiti neka taktika na temelju prošlih igara Engleza.

"Pogledali smo sve utakmice Chelseaja, ali to ne vrijedi ništa jer je to biti drukčija utakmica. Morat ćemo odgovoriti na njihove snage i kvalitete. Imamo i mi svoja oružja. Bilo je teško u prvoj utakmici, ali pokušat ćemo se popraviti u novoj utakmici. Pokušat ćemo biti agresivniji u obrani i pokazati im što možemo s loptom", kazao je Zidane, a nije htio otkriti vraća li se Ramos.

"Morat ćete vidjeti sami, neću ništa govoriti. Čim je s nama, to znači da je dobro i to je za nas najvažnije, da imamo kapetana i vođu ekipe uz sebe. Neću riskirati s njim, svi igrači koji su tu su spremni za igru, ovo je polufinale i dat ćemo sve od sebe na terenu", poručio je Francuz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!