Nogomet

Manchester United treći engleski finalist, Emery ide po četvrti trofej

Branimir Korać • četvrtak, 06.05.2021.
Manchester United treći engleski finalist, Emery ide po četvrti trofej

Poznati su finalisti i Europske lige. Manchester United dovršio je posao protiv Rome dok je Villarreal izdržao u Londonu i eliminirao Arsenal...

U Ligi prvaka imamo englesko finale, a u Europskoj ligi Unai Emery pokvario je Englezima planove i izbacio svoj bivši klub Arsenal. Tako će United pokušati do trofeja preko Villarreala i Emeryja koji najbolje zna kako se osvaja Europska liga.

Prvi susret u Španjolskoj okončan je pobjedom Villarreala 2:1, a nakon susreta domaćin je bio nezadovoljan jer je mogao i trebao slaviti i uvjerljivije.

Ipak, bilo je dovoljno, uzvrat u Londonu okončan je bez pogodaka i Villarreal prolazi dalje. Prilika je bilo na obje strane, a Arsenal će pamtiti one Pierre-Emericka Aubameyanga i Nicolasa Pepea koji su trebali realizirati svoje šanse.

Ispadanje iz Europe stavlja u tešku poziciju Mikela Artetu koji ima neuspješnu sezonu. Dovoljno je pogledati Arsenalovu poziciju u ligi, iz Europe je ispao i nije u igri za trofej.

Manchester United sve je protiv Rome riješio već u prvom dvoboju. Na Old Traffordu je slavio s čak 6:2 i u ovom dvoboju u Rimu bila je formalnost okončati započeto.

Roma je prije nekoliko godina napravila čudo protiv Barcelone, ali ovaj put nije bila niti blizu.

Manchester je imao prednost i na poluvremenu uzvratnog dvoboja golom Edinsona Cavanija, a da stvar bude gora, Roma je ostala i bez Chrisa Smallinga zbog ozljede.

U nastavku Roma je u prvih 15 minuta stigla do preokreta golovima Edina Džeke i Bryana Cristantea, no Cavani ubrzo poravnava.

U tom trenutku bilo je jasno da Roma za produžetke mora postići u nekih 25 minuta četiri gola i pritom ne primiti nijedan, ali uspjela je doći samo do jednog gola i to preko Zalewskog u 83. minuti.

Roma je za oproštaj od Europe upisala barem pobjedu, a Manchester United ostaje u igri za trofej.

Europska liga, polufinale:
Arsenal - Villarreal 0:0 (1:2)
Roma - Manchester United 3:2 (2:6)

Europska liga, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Arsenal0:0Villarreal
Roma3:2Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!