Tenis

Zverev šokirao Nadala u Madridu, u polufinalu protiv Thiema

Matej Kačan • petak, 07.05.2021.
Zverev šokirao Nadala u Madridu, u polufinalu protiv Thiema

Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal doživio je veliki šok i poraz na turniru na kojem uvijek očekuje pobjedu. U četvrtfinalu Madrida ga je nadvisio Aleksander Zverev...

Veliko iznenađenje smo vidjeli u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu. Rafael Nadal poražen je na "svojoj" zemlji i na domaćem terenu, a bolji je od njega u dva seta bio Nijemac Alexander Zverev. Završilo je 6:4 i 6:4 za Zvereva.

Posebno je impresivan bio prvi set i način na koji ga je Nijemac osvojio jer je nakon 4:2 za Nadala napravio dva breaka i okrenuo prvi set, a u drugom je bio dovoljan tek jedan break za 3:2. No, Zvereva do titule čeka još jedan jako težak ispit.

U polufinale će igrati protiv Dominica Thiema koji je preokretom svladao Johna Isnera. Amerikanac je prvi set osvojio sa 6:3, ali je treći nositelj preokrenuo sa 6:3 i 6:4 te je izborio polufinale.

U drugom će polufinalu igrati Casper Ruud i Matteo Berrettini. Nizozemac Ruud je s 2-0 lako svladao Aleksandera Bublika sa 7.5 i 6:1 za samo sat i devet minuta igre, dok je Berrettini preokretom s 2-1 svladao Cristiana Garina.

ATP Madrid, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njem/5) - Rafael Nadal (Špa/1) 6:4, 6:4
Dominic Thiem (Aut/3) - John Isner (SAD) 3:6, 6:3, 6:4
Casper Ruud (Nor) - Aleksandar Bublik (Kaz) 7:5, 6:1
Matteo Berrettini (Ita/8) - Christian Garín (Čile/16) 5:7, 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!