Rukomet

Kielu mala prednost uoči uzvrata, Duvnjak dobar

Branimir Korać • četvrtak, 13.05.2021.
Kielu mala prednost uoči uzvrata, Duvnjak dobar
Foto: Pixsell

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala Lige prvaka rukometaša. Kiel je na svom parketu tijesno slavio protiv PSG-a, a Barcelone je u gostima ostvarila solidnu prednost protiv Meškova...

Veliki četvrtfinalni dvoboj između Kiela i PSG-a ostaje otvoren uoči uzvrata. Kiel je u svojoj dvorani slavio s 31:29, imao je priliku otići na uzvrat i s većom prednosti, ali nije ju i iskoristio.

Domaćin je u ovaj susret ušao oslabljen neigranjem Sandera Sagosena koji bi prema dostupnim informacijama ipak trebao biti spreman do uzvrata.

Prvo poluvrijeme pripalo je Parižanima koji su uglavnom bili u vodstvu, igrali su odlično, a Kiel je pokušavao dostići zaostatak. Na odmoru je bilo malih 15:14 za PSG, a Kiel niti sekundu nije proveo u vodstvu.

U drugom dijelu Kiel je napokon zaigrao bolje i prvi put poveo u 48. minuti i to preko Niklasa Landina koji je nakon obrane Nahiju pogodio na prazan gol.

Sada je Kiel polako preuzeo kontrolu i u zadnju minutu ušao je s vodstvom 31:28 i napadom, Magnus Landin imao je dobar kut s krila, ali Vincent Gerard je obranio njegov pokušaj da bi na drugoj strani Kamil Syprzak smanjio na 31:29.

Tako Kiel umjesto da na uzvrat odnese 32:28, nosi 31:29, ali ne može biti nezadovoljan jer je ipak većim dijelom susreta bio u minusu.

U redovima Kiela Harald Reinkind postigao je deset golova, a po pet su dodali Domagioj Duvnjak i Niclas Ekberg. Kod PSG-a Dylan Nahi postigao je osam golova, a šest je dodao Mikkel Hansen.

Meškov je imao jako loš ulazak u utakmicu protiv Barcelone, tijekom prvog poluvremena gubio je i šest golova razlike te se činilo da će mu Barcelona nanijeti ružan poraz.

Ipak uspio se konsolidirati i u završnici prvog dijela ući u egal poravnavši na 15:15.

Zadnji put Meškov je bio u egalu na 28:28 u 53. minuti da bi do kraja susreta Barcelona napravila 5:1 i odnijela pobjedu 33:29.

Najbolji kod Barcelone bili su Dika Mem s devet golova, Aleix Gomez zabio je sedam, a Aron Palmarsson dodao je pet. Kod domaćina Ivan Pešić upisao je šest obrana, a Mikita Vailupau postigao je 11 golova iz isto toliko pokušaja. Sandro Obranović dodao je jedan gol.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Meškov Brest29:33Barcelona
Kiel31:29Paris Saint-Germain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!