Nogomet

Međimurje i Junak ispali u 3. HNL, BSK propustio uzeti vrh

Matej Kačan • subota, 15.05.2021.
Međimurje i Junak ispali u 3. HNL, BSK propustio uzeti vrh
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odigrana su četiri susreta 2. HNL, a nakon susreta Solina i Junaka te Hajduka 2 i Međimurja jasna je slika oko toga tko ispada u trećeligaško društvo. To će biti Međimurje i Junak uz Hajduk 2 koji se ukida...

U direktnom dvoboju za izbjegavanje ispadanja iz 2. HNL, nogometaši Solina uvjerljivo su protutnjali Sinjom te su s 4:1 upisali drugu pobjedu u nizu, skočili na 38 bodova i ostali na 15. mjestu koje donosi spas. Junaku je igrala isključivo pobjeda, a susret je krenuo u tom smjeru.

već u trećoj minuti Bilić zabija za vodstvo Junaka, ali ostatak pripada Solinjanima koji su preko Vujinovića i Repića do poluvremena preokreću, dok su u drugom poluvremenu stvar riješili Manenica autogolom te Repić za 4:1 u 84. minuti.

BSK Bijelo Brdo propustilo je pobjedom kod Intera privremeno preuzeti vrh tablice. Zaprešićani su rezultatom Solina i Junaka te Hajduka 2 i Međimurja znali da su ostali u ligi pa su odigrali rasterećeno i svladali BSK. Poveli su gosti preko Marka Dabre u ranoj fazi, ali su Saša Marjanović i Vice Miljanić preokrenuli susret.

Bijelo Brdo je drugo s 53 boda, dva manje i utakmicom više u odnosu na Dragovoljac koji u nedjelju igra s Cibalijom. Trećeplasirane su Sesvete koje su novu uzastopnu pobjedu upisale na gostovanju kod Dugopolja. Završilo je minimalnih 1:0 pogotkom Stojanovića iz 46. minute.

Matematički je ispalo i Međimurje nakon što je u Čakovcu teško poraženo od Hajduka 2. Na poluvremenu nije bilo pogodaka, a onda kreće euforija Bijelih i šest pogodaka od 49. do 84. minute. Počasni pogodak pao je u 85. za teška 6:1 poraz posljednje ekipe lige.

2. HNL, 32. kolo:
Junak - Solin 1:4
Dugopolje - Sesvete 0:1
Međimurje - Hajduk 2 1:6
Inter - BSK 2:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLPrva NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!