Nogomet

Krznar: 'Vrlo je bitno zbog hrvatskog nogometa da nam se netko pridruži u Europi u grupi'

Branimir Korać • četvrtak, 20.05.2021.
Krznar: 'Vrlo je bitno zbog hrvatskog nogometa da nam se netko pridruži u Europi u grupi'
Foto: Pixsell

Dan nakon potvrde dvostruke krune osvajanjem Kupa, Damir Krznar zakazao je trening na koji su stigla tek šestorica. On nije bio obavezan, ali stigli su Jakić, Gavranović, Zagorac...

Kao što je već i najavio, Damir Krznar u zadnjem kolu protiv Šibenika koristit će one mlađe igrače, odmor će dobiti reprezentativci i oni koji su najviše igrali.

"Uz Šaranića i Baturinu koji su već dobili priliku, bit će tu i Vasilj."

Krznar je u globalu jako zadovoljan sezonom.

"Početak sezone vrlo klimav, šokantna utakmica u Cluju i prolaz na penale. Koliko nas je sreća poslužila u toj utakmici, toliko nam je nedostajala u sljedećoj protiv Ferencvarosa. Ostaje žal što su se te kvalifikacije igrale na jednu utakmicu. Onda kada se pogleda ostatak sezone, možemo reći da je to bila sreća u nesreći jer smo ušli u Uefa ligu i u njoj bili izuzetno konkurentni i napravili respektabilan rezultat. Uzeli smo dvostruku krunu uz to četvrtfinale, a to je velika stvar."

Krznar je objasnio i situaciju s Lukom Ivanušecom koji u svakom slučaju nije u konkurenciji zbgo ozljede.

"Ivanušec ima kroničan problem s aduktorom, dolazi mu do nekakvog grča i to smo dosad rješavali u dva-tri dana. Nećemo ga koristiti protiv Šibenika zbog jako bitne utakmice koju ima s reprezentacijom do 21 godine."

Ugovor s klubom je potpisan još nakon susreta protiv Tottenhama.

"Dobio sam vjeru u sebe zahvaljujući dobroj momčadi i dobrom stožeru, dobar smo tim i vjerujem da ćemo nastaviti tako i dalje. Moje su ambicije ostati na kluopi, svi znate da je to dok ide, ide. Nakon utakmice s Tottenhamom potpisao sam dugoročni ugovor. 95 posto posla obavili smo u zimu, ona pojačanja koja smo potpisali, a ostala su na posudbi, uključit će se u rad s našom prvom momčadi. Sada krećemo u pripreme s malo širim rosterom i bez reprezentativaca. O novim imenima razmišljat ćemo nakon eventualnih odlazaka, a vjerujemo i priželjkujemo da ih uopće ne bude."

Veliki broj igrača vraća se s posudbe i kadar će trebati srezati.

"U sljedećih tjedan dana taj naš veliki roster od 45 igrača morat ćemo smanjiti na 30-ak, na vrijeme ćemo javiti tko su ti igrači koji idu s nama na pripreme, zatim koji će ostati ovdje raditi, ali u nekom drugom režimu, ali za sada sa svakim računamo ozbiljno."

Što se tiče naredne sezone, neće biti lako, a Krznar se nada kako će hrvatski klubovi napraviti nešto više u Europi.

"Očekujemo Osijek jednako ambiciozan kao i ove godine, možda i ambiciozniji. Želimo mu svu sreću u Europi. Vrlo je bitno i zbog hrvatskog nogometa i HNL-a da nam se netko pridruži u Europi u grupi. Neću sada reći da se podrazumijeva da ćemo doći do grupe. Već ovo zadnje kolo i njegova odluka pokazuje koliko je liga konkurentna i kvalitetna, cijelu sezonu mogli smo svjedočiti vrlo kvalitetnim nastupima svih klubova."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!