Košarka

Warriorsi bez doigravanja, Memphis slavio u produžetku u San Franciscu

Branimir Korać • subota, 22.05.2021.
Warriorsi bez doigravanja, Memphis slavio u produžetku u San Franciscu

Poznati su svi sudionici NBA doigravanja. Posljednji koji su ušli među osam najboljih na Zapadu su Memphis Grizzliesi koji su izbacili Golden State Warriorse...

Sjajan dvoboj Stephena Curryja na jednoj i Ja Moranta na drugoj strani. Curry je ubacio više poena, ali na kraju je pobjedu odnio Morant koji je u produžetku vukao ključne poteze i vodio Memphis do pobjede.

Tijesan poraz protiv Lakersa gdje ih je LeBron James već opjevanom tricom ostavio bez iskorištene prve meč lopte, a zatim novi poraz i to još jednom tijesan protiv Memphis Grizzliesa gdje je ključnu ulogu igrao Morant.

U igri Warriorsa bilo je dugo dosta nervoze, nesigurnosti, Memphis je bio spreman za sve poteze koje su Kerrovi igrači povlačili i od samog početka bili su u prednosti.

Kada uđete u utakmicu s brzim dvoznamenkastim minusom, trebate duboko kopati da se vratite. Warriorsi su to uspjeli, u završnici prve dionice čak i poveli da bi u drugoj dionici ponovno pali i zaostajali čak i 17 poena.

Teku završnici regularnog dijela Golden State se ponovno vratio u utakmicu. Susret, njegov regularni dio, je završio serijom 11:2 i s 99:99 izborio produžetak.

Očekivalo se da će psihološka prednost nakon takvog povratka biti na strani Warriorsa koji bi mogli okrenuti susret, ali nije se dogodilo. Morant je u zadnjoj minuti uzeo stvari u svoje ruke i odveo Grizzliese na plus pet ubačajem četiri sekunde prije kraja.

Memphis ostaje u doigravanju, ide na Bogdanovićev Jazz, a Golden State završava sezonu.

Morant je susret završio s 35 poena (5/10 trica), šest skokova i šest asistencija, a Dillon Brooks dodao je 14 poena. Kod poraženih Stephen Curry je ubacio 39 poena (6/15 trica) uz pet asistencija, Andrew Wiggins dodao je 22 poena i deset skokova, a Draymond Green 11 poena, 16 skokova i deset asistencija.

NBA, play-in:
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 112:117 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2021. u 10:26
    warriorsinisu zasluzili cijelu sezonu su bili toplo hladno memhis mi se svida kako i graju pogotovo ja morant
    Obrisan korisnik