Košarka

Krenulo NBA doigravanje: Dallas i Portland do iznenađenja, na Istoku slavili favoriti

Matej Kačan • nedjelja, 23.05.2021.
Krenulo NBA doigravanje: Dallas i Portland do iznenađenja, na Istoku slavili favoriti

Niti 24 sata nakon što smo u dvoboju Memphisa i Golden Statea u play-inu doznali imena svih sudionika NBA doigravanja, isto je krenulo, a već prve večeri smo imali dva iznenađenja slabijih nositelja...

Već prvi susret ovosezonskog NBA doigravanja donio je dramu i sjajnu košarku uz produžetak pa ako vjerujemo u onu da se po jutru dan poznaje, čeka nas sjajno razdoblje. Doigravanje su otvorili Milwaukee Bucksi i Miami Heat i nisu razočarali.

U čvrstom susretu prepunom fizičkog kontakta, sjajnih obrana i na malo poena se sve svelo na jednu loptu, a nju je u regularnom dijelu ubacio sjajni Jimmy Butler sa zvukom sirene za 99:99. No, u produžetku je zadnju riječ imala suparnička ekipa.

Khris Middleton se u prvom poluvremenu mučio sa šutom, ali se podigao i sve je naplatio pola sekunde prije kraja kad je pogodio dugu dvojku za 109:107 i ipak pobjedu trećeg nositelja u prvoj utakmici. Middleton je susret završio s 27 poena, dok je poen manje uz 18 skokova imao Giannis Antetokounmpo. Kod Heata je 25 ubacio Goran Dragić, a poen manje Duncan Robinson.

Kad već nije bilo iznenađenja u prvoj, u drugoj utakmici večeri smo imali pobjedu slabije rangirane ekipe. Dallas Mavericksi opet su napravili pomutnju u redovima Clippersa i uzeli su prvu utakmicu te su najavili dramu kao i u seriji ove dvije ekipe prošle sezone.

Dallas je pogodio s obranom na dva najbolja igrača Clippersa pa su Kawhi Leonard i Paul George limitirani na slab šut od 17/40 uz samo 3/14 za tricu iako su zajedno zabili 49 poena. No, s druge strane je dominirao Luka Dončić s 31 poenom, deset skokova i 11 dodavanja, a triple-double junaku je pomogao Tim Hardaway Jr. s 21 poenom.

Završilo je 113:103 za Dallas koji je u gostima tako uzeo break, a kod Clippersa je u petorci započeo i Ivica Zubac. Hrvatski je centar odigrao solidnih 19 i pol minuta sa šutom 4/5 za osam poena uz tri skoka, ali i jedno vrlo efektno zakucavanje. U obrani se dosta morao mučiti s preuzimanjem Dončića koji je koristio razliku u visini i brzini.

Nakon što smo odradili utakmice u "europskom" terminu, uslijedio je susret Bostona i Brooklyna. Napokon smo dočekali i Netse u punom sastavu i nisu razočarali. Ono što nitko nije očekivao je dobra obrana Netsa koji su Boston limitirali na samo 93 poena pa u napadu nije bilo potrebno previše junaštva u 104:93 pobjedi usprkos slabijem ulasku u utakmicu.

Imali su i Netsi slabu tricašku večer, ali je ipak Kevin Durant izvukao 32 poena uz 12 skokova, dok je Kyrie Irving dodao 29 poena, a James Harden 21 uz devet skokova i osam dodavanja. Boston je šutirao tek 37 posto iz igre, a 22 poena je ubacio Jayson Tatum.

Posljednji susret dana odigran je između Denver Nuggetsa i Portland Trail Blazersa koji su odmah dokazali nešto na što su mnogi upozoravali - Portland svakako nije momčad koja odgovara Denveru i tu bi moglo biti problema za Nikolu Jokića i ekipu.

Blazersi su stigli u Colorado te su rasparali mrežice s čak 19 trica od 40 pokušaja u uvjerljivoj 123:109 pobjedi. Kanonadu je predvodio Damian Lillard s 34 poena, od čega pet trica, uz 13 asistencija. U oduzimanju domaćeg terena je 21 poen ugradio CJ McCollum. Kod Denvera je fantastičan bio Nikola Jokić s 34 poena uz 16 skokova, ali nedovoljno za pobjedu.

NBA, prva runda:
Milwaukee - Miami 109:107 (1-0)
LA Clippers - Dallas 103:113 (0-1)
Brooklyn - Boston 104:93 (1-0)
Denver - Portland 109:123 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2021. u 10:52
    clipersi igraju sporu kosarku doncic je brzi od pola ekipe clippersa
    Obrisan korisnik