Košarka

Zadar nakon osam godina u finalu, Mršić: 'Ostvaren je treći cilj sezone'

Matej Kačan • ponedjeljak, 24.05.2021.
Zadar nakon osam godina u finalu, Mršić: 'Ostvaren je treći cilj sezone'

Trener Zadra Veljko mršić i igrač Domagoj Vuković bili su vrlo zadovoljni pobjedom svoje ekipe koja se nakon majstorice protiv Gorice plasirala u finale prvenstva nakon osam godina...

Nakon punih osam godina i poraza od Cibone u finalu 2013. godine, košarkaši Zadra plasirali su se u samu završnicu domaće lige. Zadar je protiv Gorice krenuo u majstoricu s grčem i teretom poraza u drugoj utakmici, ali se brzo oslobodio te je slavio.

Slijedi borba za trofej, prvu titulu za Zadrane nakon 2008. godine koja je ostvarena protiv Splita u Jazinama. Isti suparnik bit će i ove godine, a Veljko Mršić je zadovoljan učinjenim i najavljuje borbu u finalu.

"Čestitao bih svojim igračima na ostvarenom trećem cilju u sezoni. U finalu ćemo se potruditi da odigramo što bolje protiv Splita koji igra odlično u ovom trenutku. Osjetila se nervoza na početku ove utakmice, dosta otvorenih šuteva smo promašili, ali smo bili dobri u obrani", ocijenio je Mršić.

No, Zadrani i trener su znali da ako igraju svoju igru s pristupom u obrani na pravoj razini, rezultat i sloboda u napadu će doći. Tako je i bilo, brzo je početkom treće prednost prešla i preko 20 razlike.

"Kako je odmicalo prvo poluvrijeme podizali smo svoju prednost. Još bolje smo otvorili treću četvrtinu, otišli smo na 25 razlike. Ono što mi se ne sviđa je da smo u četvrtoj četvrtini imali 8 izgubljenih lopti, to moramo popraviti."

Slijedi veliko finale protiv Splita, repriza onog iz 2008. godine kad je Zadar uzeo posljednji naslov, a Split igrao posljednje finale.

"Sad moramo biti deset dana maksimalno fokusirani, biti najbolji mogući suigrači, kako bi momčad bila što bolja", naglasio je Mršić.

Vrlo dobru rolu je odradio i Domagoj Vuković koji se probudio krajem druge i početkom treće dionice i bio je ključan element u odvajanju.

"Čestitao bih ekipi Gorice na odličnoj borbi. S našim pristupom realno je da nisu imali šanse jer kad igramo na sto posto onda je teško protiv nas igrati. U Gorici smo bili sami krivi jer smo ušli u utakmicu s pristupom gdje smo mislili, lako ćemo. Danas smo u obrani stisli, dopustili smo im samo 30 poena u prvom poluvremenu. Čestitao bi svojim dečkima na ulasku u finale, idemo dalje, idemo se boriti sa Splitom", poručio je krilni centar.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!