Zimski sportovi

SP u hokeju na ledu: Pomlađena Slovačka iznenadila Rusiju

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.05.2021.
SP u hokeju na ledu: Pomlađena Slovačka iznenadila Rusiju

Pomlađena slovačka reprezentacija iznenadila je favoriziranu Rusiju i svladala ju s 3:1 u utakmici 3. kola skupine A Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu koje se odigrava u Rigi.

Kelemen je u 30. minuti doveo Slovake u vodstvo, Barabanov je u 32. minuti iskoristio brojčanu prednost na ledu. Pobjedu Slovačkoj donio je Gernat u 54. minuti pogotkom s igračem više. Pobjedu je u 59. minuti potvrdio Daloga pogodivši nebranjenu mrežu.

Slovačka je s maksimalnih devet bodova preuzela vodeću poziciju na ljestvici skupine A. Po šest bodova imaju Rusija i Švicarska, a po tri Danska i Bjelorusija.

Od 19.15 sati igrat će Češka i Bjelorusija.

U skupini B domaća reprezentacija je došla do druge pobjede svladavši Italiju s 3-0. Talijanima je to treći poraz. Karsums (33) je donio vodstvo Latvijcima, a preostala dva pogotka postigli su kad su Talijani povukli vratara u završnici utakmice. Strijelci su bili Darzinš (59) i još jednom Karsums (60).

Latvija je sa sedam bodova preuzela vodstvo u skupini B. Njemačka ima šest bodova, a Finska i Kazahstan po četiri.

Od 19.15 sati igrat će Njemačka i Kanada. Kanađani su u prva dva nastupa doživjeli dva poraza, dok su Nijemci ostvarili dvije pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!