Košarka

Šarić nevidljiv u osveti Lakersa, Clippersi i Zubac u još većoj rupi

Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Šarić nevidljiv u osveti Lakersa, Clippersi i Zubac u još većoj rupi

Sinoć su odigrane još tri druge utakmice u NBA serijama prve runde doigravanja, a kod Lakersa i Sunsa smo dobili izjednačenje. Do izjednačenja nisu stigli Boston Celticsi, ali ni LA Clippersi...

Nakon što su im Sunsi u prvom susretu pokazali da nikako nisu za podcijeniti, LA Lakersi su u drugu utakmicu ipak ušli kao momčad dostojna prvaka te su uzvratili udarac. Ovaj put su krenuli bolje te su uvijek održavali određenu prednost, uglavnom od šest do deset poena prednosti.

Na kraju prve i na poluvremenu bilo je šest, a otprilike tako su Lakersi i izdržali do kraja. Sunsi su vodili u tek četiri navrata s četiri poena prednosti, ali su starteri Lakersa ovaj put bili jako raspoloženi. Iako je klupa Sunsa zabila 29 poena naspram 13 Lakersa, starteri su poveli prvake do 109:102 prednosti.

Nakon užasnog šuta u prvoj utakmici, Anthony Davis se probudio te je vodio Lakerse s 34 poena, deset skokova te sedam dodavanja, dok je sve ključne poene zabijao LeBron James koji je ostao na 23. Kod Sunsa je Devin Booker zabio 31, a Deandre Ayton 22 uz 10 skokova.

Dario Šarić igrao je 15 minuta te je ukupno ubacio tek dva poena iz dva bacanja uz dva uhvaćena skoka. Jedini upućeni šut iz igre Šarić je promašio, ali je imao i ukradenu loptu te dvije blokade.

Što su uspjeli Lakersi, nisu njihovi gradski rivali. Atomska momčad Clippersa našla se pred potpunom katastrofom i na rubu je raspada nakon što je izgubila obje domaće utakmice od Dallas Mavericksa. Još su jednom Clippersi naletjeli na Luku Dončića koji ih je izneredio u završnici.

Bila je ovo opet tijesna utakmica s dosta promjena vodstva, a na kraju se ključnom pokazala Dončićeva dominacija u trećoj dionici kad je poveo 30:19 seriju te je minus dva na poluvremenu pretvorio u plus devet na ulasku u četvrtu.

Clippersi su se u četvrtoj probudili i na tren pokazali zašto su u regularnoj sezoni bili najbolja tricaška ekipa lige, ali je Josh Richardson ostao mirne ruke u penal završnici te je s četiri bacanja poveo Dallas do 127:121 pobjede.

Dončić je opet bio nezadrživ s čak 39 poena te po sedam skokova i dodavanja, dok je Tim Hardaway Jr. bio sjajna pomoć s 28 poena. Kristaps Porzingis ubacio je 20 poena. Kod Clippersa su Kawhi Leonard s 41 poenom i Paul George s 28 uz 12 dodavanja bili nedovoljni. Ivica Zubac odigrao je 22 minute za tek dva poena (1/2 iz igre) uz šest skokova.

Serija u kojoj se očekuje najmanje neizvjesnosti nastavila je ići u svom smjeru. Brooklyn Netsi imaju previše oružja za nepotpuni Boston i to su pokazali sa 130:108 u drugoj utakmici. Vrlo rano je Brooklyn uhvatio ritam i na koncu prve je već 14 razlike, a na poluvremenu i 24.

Išla je razlika i do 33 poena, zaustavila se na konačnih plus 28 u susretu i seriji koji nisu ponudili dramu kao ostali. Kevin Durant vodio je Netse s 26 poena, ali je ključan faktor bio Joe Harris sa svojih sedam trica za 25 poena. Kod Bostona je Marcus Smart zabio 19, a Tristan Thompson 15 uz 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2021. u 10:35
    dasu sunsi poveli 2 0 tesko bi bilo lakwrsima ovako vidim sada lakerse u2 krugu tesko ce izgubiti 2 zaredom... saric je loš
    Obrisan korisnik