Tenis

Gojo poražen nakon velike borbe u drugom kolu kvalifikacija

Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Gojo poražen nakon velike borbe u drugom kolu kvalifikacija
Foto: Pixsell

Iako je ponudio veliku borbu i povratak u drugom setu, hrvatski tenisač Borna Gojo ipak nije uspio preskočiti drugu prepreku na kvalifikacijama u Roland-Garrosu...

Hrvatski tenisač Borna Gojo ipak nije uspio izboriti posljednje kolo kvalifikacija za drugi Grand Slam sezone, zemljani Roland-Garros. Gojo je u Parizu u drugom kolu kvalifikacija igrao protiv Felipea Alvesa, ali je poražen u tri seta.

Brazilac je na 235. mjestu ATP ljestvice, samo tri mjesta iza Goje i ovaj meč je odavao tom podjednakom kvalitetom. Naime, nakon što je Brazilac prvi set uzeo sa 6:3 nakon čak tri oduzeta servisa te je krenuo s 3:0 u drugom setu, početni udarac Goje se stabilizirao.

Hrvatski tenisač onda vraća brak za 4:3 i drugi set uvodi u tie-break. Tamo je odigrao jako dobro i s tri poena u nizu došao do 5:2, što je i zadržao do 7:4 za izjednačenje u setovima. Treći set donosi veliku borbu i mirne servise.

Jedinu break loptu imao je Alves pri 2:2 na 30:40, ali je to Gojo spasio i išlo se u novi tie-break. Ovaj put je u trinaestoj igri Brazilac bio mnogo mirniji, nakon 1:0 je uzeo četiri poena u nizu te je stvorio prednost koju je iskoristio za 7:3 i prolazak u posljednju rundu.

Goji ipak ostaje utjeha da se uspio vratiti iz teške situacije te da je pokazao iznimnu borbu u dva sata i 20 minuta u meču u kojem nije bio favorit po kladionicama.

Roland-Garros, drugo kolo kvalifikacija:
Borna Gojo (Hrvatska) - Felipe Rodrigues Alves (Brazil) 3:6, 7:6, 6:7

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!