Košarka

Sixersi na 2-0, Knicksi i Jazz uzvratili udarac, Bogdanović solidan

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Sixersi na 2-0, Knicksi i Jazz uzvratili udarac, Bogdanović solidan

S tri nove utakmice u noći sa srijede na četvrtak dovršeni su drugi susreti u serijama prve runde NBA doigravanja, a do izjednačenja su stigli NY Knicksi, ali i Utah Jazz uz solidnog Bogdanovića...

Iako su doživjeli neugodno iznenađenje u prvoj utakmici, prvoplasirani nositelji Zapada ipak nisu dopustili da upadnu u rupu od 0-2 i dovedu se na rub ispadanja. Utah Jazz krvarenje je zaustavio sjajnom napadačkom partijom kojoj je uvelike kumovao povratak Donovana Mitchella

Prva zvijezda Utaha vratila se nakon ozljede te je odmah povela listu strijelaca Jazza s 25 poena. No odlika Jazzera ovaj put bila je momčadska košarka s čak sedam strijelaca između 14 i 25 poena. Ipak su i Grizzliesi imali što za ponuditi, držali su se zahvaljujući sjajnom Morantu te su smanjili do egala serijom od 14 razlike u trećoj.

No, 10:0 serija krajem treće i početkom četvrte dala je Jazzerima 13 razlika i prelomila susret do 141:129 pobjede. Gobert je dodao 21 poen uz 13 skokova, dok je Bojan Bogdanović za 30 minuta na terenu gađao 7/13 iz igre te 3/4 bacanja za 18 poena uz tri skoka, asistenciju i ukradenu.

Morant je bio nezadrživ s 47 poena i sedam asistencija, ali ipak nedovoljno za pobjedu svoje ekipe koja ipak na domaći teren u Memphis nosi jedan break kojeg će htjeti obraniti.

Break iz prve utakmice će u Atlantu ponijeti i Hawksi koji su također pali u drugom susretu, a Knicksi su imali spreman pravi odgovor. Obrana Knicksa ovaj put je došla do izražaja i sjajnu šutersku momčad Atlante je limitirala na tek 27 posto trice te 37 iz igre, ali i na samo 92 poena.

U napadu Julius Randle nije bio raspoložen kao i obično te je gađao slabijih 5/16 iz igre, ali je potreban impuls s klupe dao sjajni Derrick Rose s 26 poena. Reggie Bullock zabio je četiri važne trice i to je bilo dovoljno za 101:92 i 1-1 u seriji pred bučnim navijačima Knicksa.

Trae Young trpio je nove uvrede nakon što je u prvom susretu utišao MSG i dao do znanja publici da je i on "napaljen", ali je ipak odgovorio novom dobrom partijom od 30 poena te sedam asistencija, ali nedovoljno za pobjedu.

Nakon što su u prvom susretu vrlo teško iščupali pobjedu, Philadelphia 76ersi su se opustili i na 2-0 su povisili ipak mnogo lakšim slavljem nad Washington Wizardsima. I ovdje je došla do izražaja poznata obrana Sixersa koji su limitirali "divljinu" Washingtona na samo 95 poena, a tome je kumovala i ozljeda Russella Westbrooka koji je igrao manje od 30 minuta te je po izlasku s terena dobio i kokice po glavi.

U takvom odnosu snaga sam Bradley Beal nije s 33 poena sam bio dovoljan za povratak, susretu su iskontrolirali Ben Simmons i Joel Embiid, svaki s po 22 poena, dok je Simmons dodao i devet poena te osam asistencija.

NBA, doigravanje:
Philadelphia - Washington 120:95 (2-0)
New York - Atlanta 101:92 (1-1)
Utah - Memphis 141:129 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2021. u 11:11
    knicksi su odigrali dobro serija ce bit interesantna
    Obrisan korisnik
  • replicant27.05.2021. u 10:16
    ima greska u naslovu....nek netko ispravi....
    replicant