Nogomet

Špikić: 'Čini me ponosnim činjenica da mi je ime upisano u povijesni uspjeh'

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Špikić: 'Čini me ponosnim činjenica da mi je ime upisano u povijesni uspjeh'
Foto: Pixsell

Krilni napadač Gorice Dario Špikić bit će jedna od većih uzdanica Igora Bišćana u nastavku Eura, a s priprema je podijelio svoje dojmove o atmosferi i očekivanjima...

Treći je dan priprema hrvatske U-21 reprezentacije za četvrtfinale Eura, a svoje je dojmove podijelio krilni napadač Gorice Dario Špikić. On je vrlo zadovoljan atmosferom u ekipi te očekuje mnogo.

"Tu smo već treći dan, odlično je vidjeti dečke. Zezamo se, pričamo kako je kome u klubu i sve zasad teče odlično", poručio je igrač Gorice koji s klubom i nije završio tako uspješno. Gorici je za dlaku pobjegla Europa u posljednjem kolu.

"Dosta sam razočaran pošto sam iz Gorice, to je moj klub gdje sam počeo. Žao mi je što nismo uspjeli izboriti povijesni rezultat, ali to je nogomet. Nekad se dešavaju stvari koje ne želiš, ali treba ostvariti novu stranicu i ići dalje."

Sezona je bila duga i naporna, ali kad je reprezentacija u pitanju, umora nema.

"Spreman sam i jedva čekam te vjerujem da možemo napraviti još bolji rezultat. Kad igraš za reprezentaciju, umora nema, to se isključi i neće biti faktor."

Izbornika su mučile neke ozljede pa je zamijenio trojicu igrača, ali i zamjene su dobro poznate ekipi pa problema s prilagodbom nema.

"To su dečki koji su tu bili i prije, nema novih igrača, lijepo smo ih dočekali i sretni smo što su s nama."

Španjolci će biti težak zalogaj u četvrtfinalu, ali Špikić vjeruje da ih se može preskočiti. Vremena za pripremu ima pa se još nije ušlo u dubinske analize.

"Nismo još previše ulazili u analize, ali svi znaju što je Španjolska. Od zadnjih pet prvenstava, mislim da su uzeli tri i to dovoljno govori, ali mi ćemo se spremiti i pokušati ih iznenaditi. Teško je predočiti kakva će utakmica biti. Imat ćemo i mi i oni svojih trenutaka, nadam se da ćemo igrati napadački i stvoriti šanse. Nismo došli toliko u analizi da im sad znamo mane", otkrio je.

Prednost za Hrvatsku mogla bi biti činjenica da se igra u Sloveniji koja je dosta blizu i put nije naporan.

"Prednost je kad ne moraš putovati jer te to umara, ali sad imamo dosta vremena za pripremiti se i zadovoljan sam. Nema pritiska, igramo rasterećeno i znamo što nam je raditi. Ovaj povijesni uspjeh me čini ponosnim jer to nikad nitko prije nije napravio, to da je tvoje ime među tim igračima je velika čast."

Za kraj, Špikić je otkrio kako se najviše provodi vrijeme na pripremama:

"Dosta je zezancije, puno je ispijanja kava i odmora, sve ide vrlo lagano uz trening, sve je odlično."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!