Košarka

Bucksi opet projurili pored Heata, Lakersi i Denver preuzeli vodstvo

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Bucksi opet projurili pored Heata, Lakersi i Denver preuzeli vodstvo

Odigran je prvi set trećih utakmica u serijama prve runde, a nadomak prolazu stigli su Milwaukee Bucksi. Lakersi i Denver su preokrenuli stanje...

Nakon početnog šoka i prve nadahnute partije Phoenix Sunsa u seriji protiv Lakersa, stvari polako sjedaju na svoje mjesto i aktualni prvaci preuzimaju primat u seriji. Trećim susretom je serija otišla u Los Angeles gdje su Lakersi obranili domaći teren i preuzeli vodstvo.

Chris Paul i dalje nije na 100 posto nakon ozljede ramena u prvoj utakmici i bez njega Sunsi nemaju dovoljno oružja za nositi se s Lakersima koji rastu iz posjeda u posjed. Još se nekako Phoenix i držao u egalu u prvom dijelu, ali u trećoj dionici su Lakersi odjurili do pobjede.

Anthony Davis vodio je svoju ekipu s 34 poena i 11 skokova, LeBron James je ubacio 21 uz devet asistencija, dok je Dennis Schröder ubacio 20. Kod Sunsa je Deandre Ayton zabio 22 poena uz 11 skokova, dok je Dario Šarić za ovu utakmicu ispao iz rotacije te nije igrao.

U seriji Bucksa i Heata sve ide svojim tijekom pa Miami sigurno neće braniti svoje mjesto u finalu. Nakon što su izvukli prvu pobjedu, Bucksi su se opustili pa su i na Floridi bili vrlo uvjerljivi te su poveli s 3-0 i tamo teorija spašava Heat.

Završilo je lakih 113:84 za Milwaukee. Već u prvoj dionici su Bucksi otišli na 12 razlike i povratka nije bilo, a prednost je išla i preko 30 razlike. Takvo rano odvajanje omogućilo je da se lijepo podijele minute i potrošnja u napadu pa je najviše zabio Khris Middleton s 22 poena. Giannis Antetokounmpo ubacio je 17 poena, ali uz isto toliko skokova.

Kod Heata su jedini na kakvoj-takvoj razini zadatka bili Jimmy Butler (19 poena, osam skokova, šest asistencija), te Bam Adebayo sa 17 poena i osam skokova.

Najviše drame bilo je u možda i najizjednačenijoj seriji prvog kruga, između Nuggetsa i Blazersa gdje je serija otišla u Oregon, a Denver je uzeo gostujuću pobjedu te je vratio za break za možda i ključnu pobjedu za prolaz dalje.

Novi veliki dvoboj Nikole Jokića i Damiana Lillarda je na individualnoj razini završio neriješeno, ali je Jokić imao više pomoći suigrača. Srpski je centar zabio 36 poena uz 11 skokova, dok je bek Blazersa zabio 37. No, prevaga na strani Denvera bila je sjajna partija Austina Riversa koji je okrenuo ritam i uvelike sudjelovao u 120:115 pobjedi.

NBA, doigravanje:
Miami (6) - Milwaukee (3) 84:113 (0-3)
LA Lakers (7) - Phoenix (2) 109:95 (2-1)
Portland (6) - Denver (3) 115:120 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2021. u 10:37
    vjerujem da portland moze proci
    Obrisan korisnik