Rukomet

Obrvan najavio Nexe: 'Dobro smo ih analizirali, osjećamo respekt prema njima'

Sportnet, Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Obrvan najavio Nexe: 'Dobro smo ih analizirali, osjećamo respekt prema njima'
Foto: Pixsell

Rukometaši Zagreba i njihov trener Ivica Obrvan najavili su susret protiv Nexea te su iskazali koliko poštuju suparnika...

U subotu je na rasporedu veliki hrvatski rukometni derbi između PPD Zagreba i Nexea. Susret je najavio trener Zagreba Ivica Obrvan uz nekolicinu igrača, a svima je zajednički naziv poštovanje prema suparniku.

"Utakmice koje su prethodile u Paket24 Premijer ligi su nam odlično poslužile da podignemo nivo forme i samopouzdanja da što spremniji dočekamo ono što nas očekuje sutra u utakmici s Nexeom. Fokusirani smo maksimalno na sebe i svoju igru. Ovo je prvo poluvrijeme našeg dvoboja s Nexeom za prvaka države. Nije odlučujuća utakmica ali je izuzetno važna. Dobro smo ih analizirali i osjećamo respekt jer su jedna odlična ekipa, a mi ćemo nastojati iskoristiti ono što smatramo da možemo. Vjerujem u dobro izdanje moje ekipe i ono što bi zaista želio je da pokažemo veliku energiju i samopouzdanje, te da odigramo pravi rukometnu utakmicu kakvu derbi zaslužuje", kazao je trener Obrvan.

I Matej Hrstić je svjestan važnosti prve utakmice i zato želi pobjedu na startu i to je naglasio za službene stranice kluba.

"Sutra nam slijedi utakmica sezone. Idemo po pobjedu, a samim time pobjeda bi mogla riješiti pitanje prvaka. Dobro treniramo i dobro se pripremamo. Svi smo zdravi osim Šipića i Vuglača. Poznajemo ih dobro, znamo koje su im prednosti ali i mane. Poznajemo jako dobro i trenera Tamšea i njegov način rada. Mi idemo u Našice zabilježiti pobjedu i vjerujem da ćemo ju i ostvariti. Jednostavnim riječima idemo se sutra potući i riješiti već sutra naslov prvaka države."

No, u Našicama neće biti nimalo lako, Nexe je pokazao koliko je jak i zato ga treba shvatiti vrlo ozbiljno.

"Očekuje nas jako teška utakmica u Našicama. Poznajemo ih dobro i znamo da moramo zaustaviti njihov brzi centar te polukontre, dok naša obrana mora biti na visokoj razini. Borit ćemo se sigurno i baciti doslovno 'na glavu'. Bitno je da smo zdravi i spremni kako fizički tako i psihički jer znamo što dobivamo ako upišemo ovu pobjedu", kazao je Davor Mandić.

Susret je najavio i Senjamin Burić.

".Spremamo se za jednu od tri najvažnije utakmice sezone s glavnim konkurentom za naslov. Bitno je da smo svi zdravi i u trenažnom procesu. Nadam se fer i korektnoj utakmici i našoj pobjedi kako bi zadržali prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!