Košarka

Zadar uzeo i drugu utakmicu i stigao na korak do titule!

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Zadar uzeo i drugu utakmicu i stigao na korak do titule!

U drugom finalnom susretu HT Premmijer lige, košarkaši Zadra su u vrlo čvrstom susretu opet slomili Splićane te u ponedjeljak na Gripama mogu tražiti 3-0 i titulu...

Nije bilo lako i nije bilo rapsodije kao u prvom susretu, ali su i u vrlo čvrstoj utakmici na malo poena i s mnogo nervoze košarkaši Zadra uspjeli slomiti otpor Splićana i uzeti drugu pobjedu. Zadar je slavio sa 73:58 i na Gripe nosi velikih, ogromnih 2-0.

Krenulo je jednako čvrsto kao i u prvom susretu, s mnogo grešaka u napadu i promašenih šuteva, ali s velikom angažiranosti na skoku na obje strane pa gledamo pravu "prvenstvenu utakmicu". No, Zadar se ovaj put nije uspio odvojiti, već je Split nešto tečnijom igrom u napadu i odgovorom u napadačkom skoku držao priključak.

Zadrani su zato postajali sve nervozniji, u probleme s prekršajima upadaju Onuaku i Bursać, a trica ne sluša pa Split u drugoj dionici limitira domaćina na samo 10 poena i vraća se s minus pet na 28:28 na poluvremenu.

No, treću Zadar otvara s 5:0, preuzima vodstvo s blagim odvajanjem i do kraja više to vodstvo neće ispustiti. Splićani su opet napadači potpuno propali u drugom dijelu, krenulo se u serije slobodnih bacanja, a kad bi zagustilo, prevažne je poene za Zadar pogađao Dominik Mavra.

Kako je susret išao kraju, tako se prednost Zadra nije spuštala s osam do deset razlike i Splitu je ponestalo vremena, a kad se igra već raspala u jurnjavi za rezultatom je goste s dvije trice kaznio Antonio Jordano za konačnih 73:58.

Splićane je opet kaznila užasna trica od tek 7/28, ali i čak 23 izgubljene lopte. Ni Zadrani nisu šutirali bajnih 10/27 s trice, ali su dvicu imali blizu 60 posto te su bili bolji u ključnim trenucima, a imali su i nadmoć u skoku (39:28)

Kapetan Mavra još je jednom poveo svoju ekipu i bacio zadarske navijače u trans s 19 poena i sedam asistencija, dok je Onuaku usprkos prekršajima odigrao 22 minute za 14 poena i sedam skokova. Kod Splita su Babić, Luković, Marčinković i Marin Marić ubacili po 11 poena.

HT Premijer liga, finale:
Zadar - Split 73:58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!