Košarka

Boston i Clippersi pokazali znakove života, Hawksi vratili vodstvo

Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Boston i Clippersi pokazali znakove života, Hawksi vratili vodstvo

Drugim utakmicama u tri nove serije se promijenio domaći parket, a samim time su stigli i neki novi odnosi snaga. Boston je tako u svom Gardenu šokirao Netse, dok su Clippersi vratili prvi od dva breaka...

Iako su novinski stupci i reakcije na društvenim mrežama odavali dojam kako su Luka Dončić i Mavericksi već osigurali polufinale Zapada i ponizili Clipperse s dvije pobjede u Los Angelesu, Clippersi su stigli u Teksas i pokazali da ipak nisu bezazlena ekipa kad igraju na maksimumu.

Sjajna je atmosfera bila u Dallasu pred skoro 11 tisuća ljudi, navijači su došli proslaviti dvije velike pobjede i nadati se trećoj, a krenulo je sjajno i Mavsi su u ranoj fazi susreta imali i 19 poena razlike. No, onda je krenuo Paul George koji je zabio 22 poena u prvom dijelu i donio je povratak, dok je Kawhi Leonard nakon toga preuzeo i preokrenuo.

Ty Lue napravio je prilagodbe koje su, na našu žalost, uključile puno igre bez centra i jako smanjenu minutažu za Ivicu Zupca (11 minuta). Napadački nadahnutiji i brži Clippersi tako su stigli do 118:108 pobjede uz 36 poena Leonarda i 29 Georgea. Zubac je ubacio tek dva poena uz tri skoka i 1/3 iz igre. Dvojac je bio dovoljan i za nadmašiti sjajnog Dončića s 44 poena.

Najveće iznenađenje svakako je pobjeda Celticsa koji su povratkom u svoju dvoranu odigrali šuterski vrlo nadahnutu partiju te su nadvisili Brooklyn Netse od kojih se očekivala metla. Jayson Tatum odigrao je fantastično te je ubacio 50 poena, a dodao je i sedam asistencija i šest skokova u 125:119 pobjedi. Netsima nije bio dovoljan ni sjajni dvojac Harden-Durant koji je zabio kombinirano 80 poena, no ostali nisu bili na razini.

Serija Knicksa i Hawksa stigla je do Atlante gdje su Hawksi za početak obranili domaći teren i Knickse su "ubili" njihovim oružjem - obranom. Knicksi su ubacili tek 94 poena, a Julius Randle potpuno je uštopan s 2/15 šutom te je ostao na tek 14 poena, pa tako Derrick Rose koji je ubacio 30 poena i dao je impuls. s druge strane terena zato su Hawksi lijepo podijelili loptu i zaigrali momčadski te su imali sedam dvoznamenkastih, a opet je vodio Trae Young s 21 poenom i 14 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2021. u 10:21
    hawksi knicksi mogu otici do 7 dobra serija
    Obrisan korisnik