Nogomet

Česi odustali od kampa u Škotskoj, o istom potezu razmišljaju i Hrvati

Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Česi odustali od kampa u Škotskoj, o istom potezu razmišljaju i Hrvati

Stroga pravila oko karantene i zaštite od koronavirusa u Škotskoj natjerala su češku reprezentaciju da odustane od već dogovorene baze u toj zemlji, a o istom potezu razmišljaju i u HNS-u...

Iako je prvotni plan češke reprezentacije bio da za vrijeme grupne faze Eura ima svoj kamp u škotskom Edinburghu, suparnik Hrvatske u skupini od toga je i službeno odustao. Razlog su vrlo stroge mjere zaštite od koronavirusa u toj zemlji.

v

"Jedan pozitivan test u momčadi značio bi karantenu za cijelu ekipu, kako trenutno stoji u škotskim mjerama. To se ne slaže s Uefinim protokolom povratka igri. Češki tim morao bi pregovarati o smještaju, terenima za trening i ostalim logističkim stvarima", stoji u Twitter objavi češke reprezentacije.

Zato će češka reprezentacija svoj kamp imati u domaćem Pragu, a na svaku od utakmica će ići posebno avionskim letovima. Navodno se o istom potezu razmišlja i u HNS-u jer je i hrvatska reprezentacija trebala biti smještena u škotskoj.

Znači li to seljenje u Englesku ili pak isti potez kao i Česi i letovi iz Hrvatske, očito ćemo saznati u sljedećim danima.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!