Košarka

Brooklyn i Atlanta pred prolaskom, Sunsi i Clippersi izjednačili

Matej Kačan • ponedjeljak, 31.05.2021.
Brooklyn i Atlanta pred prolaskom, Sunsi i Clippersi izjednačili

Ranije u nedjelju i u noći na ponedjeljak odigrane su čak četiri utakmice NBA doigravanja, a na parketima su bile i dvije momčadi s hrvatskim igračima. Clippersi su izjednačili seriju protiv Dallasa, isto kao i Sunsi protiv Lakersa...

Iako su LA Lakersi u druge dvije utakmice nakon početnog poraza od Phoenixa pokazali silu te su preokrenuli vodstvo, Sunsi su Staples centru pokazali da se nisu predali te da su sposobni još malo zagorčati život prvacima.

100:92 pobjedom serija je opet izjednačena, a gostujućoj pobjedi Sunsa uvelike je kumovala ozljeda Anthonyja Davisa. Zvijezda Lakersa uhvatila se za lijevu preponu početkom drugog poluvremena te se do kraja nije vratila, a Sunsi su stvorili prednost i do 19 poena razlike.

Do kraja su Lakersi vođeni LeBronom Jamesom uspjeli smanjiti razliku, ali nisu zaprijetili. Sjajnom momčadskom igrom su Sunsi slomili protivnika, a najviše je ubacio Chris Paul s 18 poena. po 17 su dodali Devin Booker i Jae Crowder, ali je ključan bio i Deandre Ayton s 14 poena i 17 skokova.

Kod Lakersa je James vodio s 25 poena, 12 skokova i šest dodavanja, ali nije imao pravu pomoć. Loša vijest za hrvatske ljubitelje NBA jest to da je Dario Šarić ispao iz rotacije i ovu je utakmicu kompletno prosjedio na klupi.

Prije tog susreta su do 3-1 u seriji stigli Atlanta Hawksi koji su na domaćem terena krenuli sporo protiv NY Knicksa te su šutirali slabo i držali se u egalu u prvih četvrtinu i pol usprkos očajnoj trici. No, u igri dobrih obrana je Atlanta prelomila jednom kad je trica krenula i Knicksi na to nisu imali odgovora.

Na kraju se dalekometni šut popeo na pristojnih 15/39 za uvjerljivu 113:96 pobjedu. Opet je vodio Trae Young s 29 poena i devet dodavanja, dok je 22 uz osam skokova dodao John Collins. Kod Knicksa je 23 poena uz 10 skokova i sedam dodavanja, ali i slab 7/19 šut imao Julius Randle.

Na 3-1 su skočili i Brooklyn Netsi koji su ovaj put u TD Gardenu imali dovoljno raspoloženih igrača da bi "prepucali" novi nadahnutu partiju Jaysona Tatuma. Zvijezda Bostona ovaj put nije zabila 50 poena, već točno deset manje uz sedam skokova i pet asistencija.

No, posebno motiviran na povratku u Boston bio je Kyrie Irving koji je svojoj bivšoj ekipi zabio 39 uz 11 skokova, dok je Kevin Durant odradio zabijanje koševa s 42 poena, a James Harden dodavački dio s čak 18 asistencija uz 23 poena. Tatum takvu pomoć nije imao pa su krajem prvog dijela Netsi odjurili, a susret je zaključen sa 141:126.

Dallas Mavericksi su jedva osposobili Luku Dončića i njegov bolan vrat za nastup u četvrtoj protiv LA Clippersa, ali im to nije pomoglo u očajnoj napadačkoj večeri koja je kulminirala ispuštanjem 2-0 vodstva. Clippersi su napokon zaigrali pravu obranu kakvu znaju i ostavili su domaćina na 81 poenu.

Sami su zabili 106 i to je bilo dovoljno za deklasiranje te vraćanje oba breaka koja je Dallas zadao u Kaliforniji. Kawhi Leonard u takvoj je situaciji bio dovoljan da povuče u napadu s 29 poena i deset skokova, a 20 je dodao Paul George.

Prilagodbama na nižu petorku i brži način igre je iz petorke ispao Ivica Zubac koji je u 17 i pol minuta s klupe šutirao 2/5 iz igre za pet poena, a imao je isto toliko skokova te dvije asistencije. Kod Dallasa je 19 poena uz tek 9/24 iz igre zabio Dončić, a poen manje dodao je Kristaps Porzingis u večeri Mavsa za zaborav.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2021. u 10:35
    uh zao mije knicksa bilo je zanimljivo dok je bila serija u new yorku mislim dasu gotovi knicksi steta
    Obrisan korisnik