EP 2021. (U-21), nokaut faza, Četvrtfinale, 31.05.2021, 18:00 h, Maribor, Ljudski vrt
Suci: Giorgi Kruašvili (Gruzija), Levan Varamišvili (Gruzija), Zaza Pipia (Gruzija)
Španjolska (U21)
Španjolska (U21)
Javi Puado 66', 110'
2:1 Hrvatska (U21)
Luka Ivanušec 90'+4' (11m)
Hrvatska (U21)

Drama u Mariboru pripala Španjolcima, hrabra Hrvatska pala u produžecima

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.05.2021.
Drama u Mariboru pripala Španjolcima, hrabra Hrvatska pala u produžecima
Foto: Pixsell

Španjolska prolazi u polufinale Europskog prvenstva do 21 godine. Nakon velike borbe upisala je pobjedu 2:1 u produžecima, Hrvatska je dodatnih 30 minuta izborila golom iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi regularnog dijela, ali Javi Puado bio je koban...

Hrvatska nije uspjela. Unatoč porazu od Španjolske nakon produžetaka 2:1, može biti zadovoljna, odigrala je hrabru i vrlo dobru utakmicu protiv glavnog kandidata za titulu prvaka Europe.

Kao što je Igor Bišćan i najavio, Hrvatska je bila hrabra i nije se zatvorila kao što je to bio slučaj u prvom kolu protiv Portugala. Pokušavala je, imala je prilika, a na kraju je meč odvela u produžetke.

U prvom poluvremenu Hrvatska je igrala na pogon raspoloženih Ivanušeca i Majera koji su pokazali najviše, međutim nekoliko pokušaja, od kojih je u najboljoj situaciji bio Bradarić nakon odličnog proigravanja Majera, ali španjolski blok je to zaustavio.

U drugom dijelu Španjolci su povukli izmjene i one su bile ključne. Villar, Cucurrella i Puado igrali su na kraju bitnu ulogu i bili su ključni igrači.

U 66. minuti Španjolska je povela. Ubačaj s lijeve stranu na peterac, lopta je prošla pokraj Šutala i Vuškovića, Gvardiol nije stigao zatvoriti i Puado je ostao sam i lakoćom zabio.

Španjolska je nakon toga kontrolirala utakmicu i činilo se da je mirno privodi kraju. Međutim u sudačkoj nadoknadi zasjao je hrvatski adut, Hajdukov dijamant Stipe Biuk. Dobio je odličnu loptu u 16 metara, izborio se za udarac i u trenutku šuta udaren je po nozi te je dosuđen kazneni udarac. Neobranjivo ga izvodio Ivanušec i odlazi se u produžetke.

U produžecima su Španjolci bili konkretniji i opasniji, a do pobjede su stigli iz kontre.

U 110. minuti Hrvatska se već otvorila, ostavila dosta prostora iza i Španjolska je to iskoristila. Dugačka lopta za Puada koji je dobio bitku s Vuškovićem i Gvardiolom i zabio za 2:1.

Do kraja Hrvatska se nije uspjela vratiti u utakmicu, ostalo je tih 2:1 i Španjolska prolazi u polufinale.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2021. (U-21), nokaut faza

četvrtfinale

Nizozemska (U21)2:1Francuska (U21)
Španjolska (U21)2:1 *Hrvatska (U21)
Danska (U21)5:6 **Njemačka (U21)
Portugal (U21)5:3 *Italija (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!