Košarka

Kraj za prvake i Blazerse, Sunsi i Nuggetsi prolaze u polufinale Zapada

Branimir Korać • petak, 04.06.2021.
Kraj za prvake i Blazerse, Sunsi i Nuggetsi prolaze u polufinale Zapada

Dobili smo još dva konferencijska polufinalista NBA doigravanja. Phoenix Sunsi i Denver Nuggetsi završili su posao protiv LA Lakersa i Portland Trail Blazersima...

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 115:126 (2-4)

Možda i najzanimljivija serija ovog doigravanja riješena je u šest utakmica. Portland Trail Blazersi nisu obranili svoj parket i Denver Nuggetsi otišli su do pobjede koja im donosi prolaz u polufinale Zapada.

Nekoliko je faktora u tome, obrana Blazersa koja je tradicionalno loša, veliki problem Portlanda u branjenju Jokića jer Kanter tu nije mogao pomoći i prije svega sjajni Nuggetsi koji su Jokiću pružali podršku. Ključna je ipak bila peta utakmica koja je nakon dva produžetka pripala Nuggetsima.

U šestoj utakmici Portland je pao u završnici, u zadnjoj četvrtini Nuggetsi su bili bolji i u konačnici zasluženo su slavili. Napad Portlanda tu je stao, u ključnim trenucima lopte nisu ulazile.

U konačnici sjajan posao odradio je prema običaju Nikola Jokić koji je ubacio 36 poena uz osam skokova i šest asistencija, Michael Porter dodao je 26 poena (6/12 za tricu) uz pet skokova, a Monte Morris dodao je 22 poena i devet asistencija.

Kod Portlanda Damian Lillard upisao je 28 poena uz 13 asistencija, CJ McCollum dodao je 21 poen, a Robert Covington 11 poena uz 11 skokova.

LA Lakers - Phoenix Suns 100:113 (2-4)

Branitelji naslova oprostili su se od doigravanja. Los Angeles Lakersi poraženi su od Phoenix Sunsa koji su potvrdili koliku transformaciju može donijeti pravi igrač na pravoj poziciji. Dolazak Chrisa Paula preporodio je Sunse koji su danas potpuno drugačija momčad i uostalom kandidati za naslov.

Lakersi imaju za čim žaliti, ozljede su im stvorile probleme, usporile LeBrona Jamesa, izbacile iz igre Anthonyja Davisa, a sve to pomoglo je Sunsima da izbore prolaz.

Davis je pokušao u šestoj utakmici, ali jednostavno nije išlo. Odigrao je nekoliko minuta i onda se vratio uz pomoć suigrača na klupu. Bez Davisa Lakersi su imali vrlo malo šanse, posebno jer James ne može sam.

Tako je Phoenix jako brzo odjurio na 20 poena prednosti i nakon toga mirno i bez ikakvih problema priveo je utakmicu kraju.

Najbolji kosd Sunsa bili su Devin Booker s 47 poena (8/10 za tricu) i 11 skokova te Jae Crowder s 18 poena (6/9 trica) i osam skokova. Dario Šarić potpuno je ispao iz rotacije.

Kod Lakersa James je ubacio 29 poena uz devet skokova i sedam asistencija, a Dennis Schröder dodao je 20 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2021. u 09:49
    ozljedesu ih unistile tako da 2 mjeseca nisu igrali dobro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2021. u 09:48
    zbogom lakersi
    Obrisan korisnik