Nogomet

Česi teško stradali u Bologni, Španjolci i Portugalci bez golova

Branimir Korać • subota, 05.06.2021.
Česi teško stradali u Bologni, Španjolci i Portugalci bez golova

U jučerašnjim pripremnim susretima na travnjaku je bila i Češka, hrvatski protivnik na Euru, ali nije se proslavila u gostima kod Italije...

Islanđani nisu uspjeli izboriti nastup na Europskom prvenstvu, ali su se i oni okupili te se uigravaju i pripremaju za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Farskih Otoka i to posve ravnopravnu utakmicu koja je završila pobjedom Islanda 1:0 golom Mikaela Andersona.

Hrvatski protivnik na Euru, Češka, nije dobro prošla na gostovanju u Bologni kod Italije. Mancinijeva momčad pokazala se puno spremnijom i kvalitetnijom te je glatko slavila s 4:0.

U svakom poluvremenu Talijani su postigli po dva gola, u prvom dijelu strijelci su bili Ciro Immobile i Nicolo Barella, a sredinom drugog dijela ta je prednost povećana golovima Lorenza Insignea i Domenica Berardija.

Slovenija je, pak, hrvatski protivnik u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ona je visoko slavila protiv skromnog Gibraltara sa 6:0. Kekova momčad apsolutno je dominirala i na kraju odnijela visoku pobjedu uz dva gola Andraža Šporara i Josipa Iličića te po jedan Jana Mlakara i Jona Gorenc-Stankovića.

Petar Stojanović kod Slovenaca odradio je prvo poluvrijeme.

U Madridu na Wandi Metropolitanu Španjolska je u najzvučnijem dvoboju ugostila Portugal i remizirala bez pogodaka. Španjolci su imali nešto bolje prilike, ali pred gotovo 15 tisuća gledatelja nisu ih iskoristili.

Kosovo je u Klagenfurtu s dva gola Milota Rashice slavio 2:1 protiv Malte za koju je strijelac bio Shaun Dimech. U postavi Kosova do 61. minute na travnjaku je bio Lirim Kastrati.

Pobjedu su protiv slabijeg protivnika odnijeli i Mađari koji su u Budimpešti s 1:0 bili bolji od Cipra. Jedini pogodak postigao je Andras Schafer u 36. minuti. Laszlo Kleinheisler početkom drugog dijela napustio je travnjak.

Obećavajući nastup i visoku pobjedu upisala je Sjeverna Makedonija koja je s 4:0 svladala Kazahstan. U prvih 11 bio je Stefan Ristovski koji je igrao do 81. minute, Milan Ristovski ušao je u 62. minuti i bio jedan od strijelaca. Osim njega zabili su i Egzijan Alioski, Ivan Tričkovski i Darko Čurlinov.

Zadovoljni uoči Eura ne mogu biti Finci koji su izgubili u Helsinkiju od Estonije 1:0 i uz dosta skroman nastup. Rauno Sappinen bio je strijelac za Estoniju.

Prijateljske utakmice:
Farski Otoci - Island 0:1
Italija - Češka 4:0
Slovenija - Gibraltar 6:0
Španjolska - Portugal 0:0
Kosovo - Malta 2:1
Mađarska - Cipar 1:0
Sjeverna Makedonija - Kazahstan 4:0
Finska - Estonija 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!