Tenis

Schwartzman lakoćom do osmine finala, mladom Musettiju talijanski dvoboj

Mihaela Bradovski • subota, 05.06.2021.
Schwartzman lakoćom do osmine finala, mladom Musettiju talijanski dvoboj

Odigrana su prva dva susreta šesnaestine finala muškog dijela ždrijeba Roland Garrosa, a očekivane pobjede upisali su Diego Schwartzman i Lorenzo Musetti...

Argentinac Diego Sebastian Schwartzman zaustavio je njemačkog veterana Philippa Kohlschreibera koji je upisao visok poraz. Schwartzman je u meč ušao kao priličan favorit bez obzira na pobjede Nijemca protiv Verdasca i Karaceva.

Schwartzman je ekspresno odradio posao, za svega dva sata izborio je osminu finala bez previše nervoze i trošenja. Kohlschreiber je dosta griješio, imao je 12 winnera i 37 neprisiljenih pogrešaka, a to je omjer koji vodi u poraz.

U cijelom meču Kohlschreiber je uhvatio tek dvije break prilike od kojih je iskoristio jednu, na početku drugog seta kada je izjednačio na 1:1. Malo mu je to značilo, set je izgubio sa 6:2.

U talijanskom dvoboju Lorenzo Musetti u pet setova svladao je Marca Cecchinato. Musettiju je ovo najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima. U Parizu je prvi put u glavnom ždrijebu, a dosad mu je najbolji rezultat bio treće kolo kvalifikacija na Australian Openu prošle godine.

Iskusni Cecchinato izborio je peti set, imao odmah u prvom gemu 15:40, no nije to iskoristio i nedugo zatim našao se u minusu 5:1. Uspio je Cecchinato vratiti jedan break, ali ne i više od toga te se oprostio od turnira.

Roland Garros, šesnaestina finala:
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 10) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 6:2, 6:1
Lorenzo Musetti (Italija) - Marco Cecchinato (Italija) 3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!