Nogomet

Vida: 'Belgija je jedan od najjačih mogućih protivnika, želimo ostaviti dobar dojam'

Mihaela Bradovski • subota, 05.06.2021.
Vida: 'Belgija je jedan od najjačih mogućih protivnika, želimo ostaviti dobar dojam'

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra pripremnu utakmicu protiv Belgije. Bit će to vrlo težak ispit, ali Hrvatska želi ostaviti dobar dojam...

Domagoj Vida bit će jak obrambeni adut i na ovom velikom natjecanju, iza njega je dobra sezona i neka u tom ritmu nastavi. U kakvom je trenutno stanju, odgovor će dati susret protiv Belgije.

"Zadnji ispit pred ono najvažnije, a to je Europsko prvenstvo. Belgija je jedan od najjačih protivnika, ne samo u Europi, nego i u svijetu. Težak ispit za nas, dobra provjera, želimo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu i ostaviti dobar dojam."

Hipoteka drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji je i dalje za vratom Hrvatskoj, navijačka očekivanja su visoka, ali od tog uspjeha već je prošlo dovoljno vremena.

"Hrvatski navijači uvijek imaju velika očekivanja od nas. Podigli smo visoko letvicu, ali ne stvara nam to preveliki teret. Možda je mali pritisak prisutan, ali mi idemo igrati za svoju naciju, u svaku utakmicu sa srcem i zbog naših ljudi. Svaku utakmicu želimo učiniti naš narod sretnim bez obzira bila to prijateljska utakmica ili nešto važnije."

Vidu čeka težak dvoboj protiv Romelua Lukakua, jednog od najboljih napadača svijeta.

"Lukaku je jedan od najboljih napadača na svijetu i naravno da ga pratim, osim toga igra i s mojim suigračima Brozovićem i Perišićem. Imamo samo riječi hvale za njega, odličan je igrač i bit će sigurno jako teško protiv njega, ali tko god bude igrao dat ćemo sve od sebe da ga zaustavimo i da ne zabije gol."

Lovren vuče ozljedu i uz Vidu će najvjerojatnije morati zaigrati netko od mlađih. Bida ne strahuje, vjeruje kako Hrvatska ima dobra rješenja.

"Žal je naravno što se Dejan ozlijedio, po nekim informacijama bit će spreman što prije, ali u svakom trenutku ga svatko može zamijeniti. Naravno da će nam nedostajati, ali imamo jako dobre igrače na toj poziciji i za koga god se izbornik odluči, sigurno će odraditi svoj posao do kraja. Drago mi je da dolaze ti mladi igrači, pokazali su klasu u svojim klubovima i Joško i Duje i Mile. Ne bi se trebali bojati. Ako budemo igrali svi obranu i budemo si svi pomagali, bit će i manje problema."

Na Europskom prvenstvu navijači će biti na tribinama, ali igrači su se već navikli i na igranje pred praznim tribinama.

"Na to pitanje smo ovu godinu i pol dana puno puta odgovorili. Naravno da nije lijepo i ugodno, ali ajmo reći da smo se sada već svi lagano i navikli. Naravno da se veselimo tome da će se naši i svi drugi navijači vratiti na tribine i da će što više navijača biti na stadionima."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!