Tenis

Gojo i Ajduković preskočili prve prepreke u kvalifikacijama Nottinghama i Bratislave

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.06.2021.
Gojo i Ajduković preskočili prve prepreke u kvalifikacijama Nottinghama i Bratislave
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisači u kvalifikacijama dva ovotjedna Challengera, Borna Gojo i Duje Ajduković, bili su uspješni u nedjelju i izborili su drugo kolo...

Borna Gojo nastupa na Challengeru u Nottinghamu koji se odigrava na travnatoj podlozi, a u prvom kolu kvalifikacija svladao je Amerikanca koji je uskočio u posljednji trenutak Nathaniela Lammonsa.

U prva dva seta breakova nije bilo, a Gojo je u tie-breaku drugog ima dvije meč lopte. Nije ih iskoristio otišli su u treći set gdje je u desetom gemu upisao jedini break u meču, dovoljno za pobjedu.

Pogodio je 20 as servisa, a u cijelom meču imao je samo jednu break loptu. S druge strane Lammons je imao dvije neiskorištene.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv prvog nositelja Rubena Bemelmansa kojeg je 2017. godine svladao u kvalifikacijama Winston Salema sa 7:6, 3:6, 7:6.

Dok se Gojo prebacio na travnatu podlogu, Duje Ajduković ostao je na zemlji. On je u Bratislavi u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od Lukaša Pokornog i to u dva seta.

U prvom setu Pokorny je izgubio sve svoje servis gemove te je jedini koji je osvojio bio onaj na servisu Ajdukovića na početku meča. U drugom setu breakova nije bilo i Ajduković je taj dio igre dobio u tie-breaku sa 7:2.

Mladom hrvatskom tenisaču u drugom kolu kvalifikacija slijedi dvoboj protiv Austrijanca Lukasa Miedlera koji je u prvom kolu s dva puta po 7:6 izbacio Jellea Selsa.

Challenger Nottingham, prvo kolo kvalifikacija:
Borna Gojo (Hrvatska, 7) - Nathaniel Lammons (SAD, Alt) 7:6(2), 6:7(9), 6:4

Challenger Bratislava, prvo kolo kvalifikacija:
Duje Ajduković (Hrvatska, 4) - Lukaš Pokorny (Slovačka, WC) 6:1, 7:6(2)

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!