Nogomet

Ronaldo je igrač s najviše nastupa na Euru

HINA, Matej Kačan • srijeda, 09.06.2021.
Ronaldo je igrač s najviše nastupa na Euru
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Osim činjenice da je na ovom Euru igrač s najviše nastupa za svoju reprezentaciju, Cristiano Ronaldo drži još neke rekorde dugovječnosti. Portugalska zvijezda je na vrhu liste po broju nastupa na Euru...

Portugalac Cristiano Ronaldo rekorder je s 21 odigranom utakmicom na europskim prvenstvima. Portugalski majstor je na Euru debitirao 2004. u svojoj domovini, a potom je nastupio na još tri EP-a (2008, 2012, 2016).

Iza Ronalda je Nijemac Bastian Schweinsteiger s 18 nastupa, dok je Talijan Gianluigi Buffon skupio 17 nastupa na europskim smotrama. Iza njih sa 16 nastupa dolaze Španjolci Cesc Fabregas i Andres Iniesta, Francuz Lilian Thuram i Nizozemac Edwin van der Sar.

Ronaldo na skorašnjem EP-u može postati prvi igrač koji je nastupi na čak pet Eura, a do sad je 17 igrača nastupilo na po četiri prvenstva među kojima je i Hrvat Darijo Srna.

Sjajni Portugalac je samo jedan pogodak udaljen i od naslova najboljeg strijelaca u povijesti EP-a koju sada dijeli s Francuzom Michelom Platinijem, obojica su zabila po devet golova. Od hrvatskih igrača najviše nastupa na europskim prvenstvima ima kapetan Darijo Srna koji je upisao 12 nastupa. Iza njega je Vedran Ćorluka koji je upisao 11, dok je Ivan Rakitić nastupio na deset susreta na europskim prvenstvima.

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA:
21 - Cristiano Ronaldo (Por)
18 - Bastian Schweinsteiger (Njem)
17 - Gianluigi Buffon (Ita)
16 - Cesc Fabregas (Špa), Andres Iniesta (Špa), Lilian Thuram (Fra), Edwin van der Sar (Niz)
15 - Joao Moutinho (Por), Nani (Por), Pepe (Por), Sergio Ramos (Špa), David Villa (Špa)…

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!