Tenis

WTA Bol stigao do polufinalnih susreta

Sportnet • četvrtak, 10.06.2021.
WTA Bol stigao do polufinalnih susreta

Ženski teniski WTA turnir u Bolu na Braču stigao je do polufinala u kojima će igrati Paolini i Blinkova te Rus i Bara...

U polufinalu WTA 125k turnira u Bolu igrat će Talijanka Jasmine Paolini i Ruskinja Ana Blinkova, te Nizozemka Arantxa Rus i Rumunjka Irina Bara. Paolini je u četvrtfinalu sa 6:1, 6:1 bila bolja od Slovakinje Kristine Kučove, dok je Blinkova sa 6:4, 4:6, 7:5 savladala Austrijanku Barbaru Haas. Paolini i Blinkova do sada su igrale dva puta i oba je put bolja bila Blinkova (2020. Australian Open: Paolini - Blinkova 5:7, 4:6, 2017. Manchester: Paolini - Blinkova 0:6, 2:6).

Blinkova je rođena u Moskvi, 22 su joj godine i trenutno je 77. igračica svijeta. Odlična je šahistica, igrala ge je u tinejdžerskim danima jednako dobro kao i tenis, ali se koncentrirala na koncu na "bijeli sport". Paolini pak plijeni egzotičnim izgledom, otac joj je Talijan, dok je majka pola Poljakinja, a pola porijeklom iz Gane. U Bolu je plijenila i jako dobrim igrama na terenu, sada ostaje vidjeti hoće li joj u dvobojima protiv Blinkove treća biti sreća.

Druga nositeljica, Nizozemka Aratxa Rus bila je na rubu ispadanja protiv mlade Amerikanke Claire Liu, prve juniorke svijeta 2017. kada je osvojila juniorski Wimbledon. Ta je cura igrala i finale juniorskog Roland Garrosa, ali Rus joj se uspjela othrvati u četvrtfinalu. Imala je Amerikanka set i 5:4, no iskustvo i strpljenje 30-godišnje Nizozemke na koncu je donijelo njoj prolaz među četiri rezultatom 1:6, 7:5, 6:4.

"Bilo je jako teško, ali na koncu sam uspjela smoći snage za preokret", kazala je ushićena Rus.

Na rubu je bila i Irina Bara, ali strpljiva i borbena Rumunjka pobijedila je Martinu Trevisan 2:6, 7:5, 6:0. Bara je protiv Tene Lukas u drugom kolu WTA turnira u Bolu igrala gotovo savršeno. Odlična je u defanzivi i kontranapadima. Kada je u elementu može loptu držati u igri koliko poželi, takve igrače od milja zovu "zid". Ali ima i širinu igre, odlične "dropove"... Nije razaračica, već strpljenjem i raznovrsnošću dolazi do rezultata, kada je njezin dan.

Rus i Bara igrale su u karijeri samo jednom, ove godine u Bogoti i pobijedila je Rus.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!