Nogomet

Modrić: 'Očekujemo agresivnu i ofenzivnu Englesku, ali ćemo i mi biti takvi'

Matej Kačan • subota, 12.06.2021.
Modrić: 'Očekujemo agresivnu i ofenzivnu Englesku, ali ćemo i mi biti takvi'
Foto: Pixsell

Svoju posljednju najavu susreta s Engleskom dao je i kapetan Luka Modrić. On je kazao kako očekuje Englesku koja će biti agresivna i napadački nastrojena...

Hrvatski kapetan Luka Modrić dao je svoju posljednju najavu za otvaranje Eura i susret protiv Engleske na Wembleyju. On očekuje jako dobrog suparnika, ali i jednako dobar odgovor Hrvatske.

"Očekujem vrlo agresivnu i čvrstu Englesku. Igraju otvaranje Eura pred svojom publikom i očekujem ih agresivne, očekujem borbenu utakmicu. Na nama je da odigramo što bolje, mi smo spremni, ovih sedam dana smo se spremali za tu utakmicu."

Za Engleze se uvijek veže ta arogancija i omalovažavanje suparnika, ali hrvatski kapetan je stava da se to ne odnosi na izbornika i igrače.

"Ta arogancija se uvijek više odnosila na ljude oko reprezentacije, navijače i novinare, a ne na igrače. Zadnjih dana nisam baš pratio njihove novinare, fokusirani smo na sebe."

Mason Mount posljednjih je dana govorio o tome da mu je Modrić idol, a nedavno su se susreli u polufinalu Lige prvaka. Odradili su krakat razgovor, a Modrić cijeni Mountove kvalitete.

"Imali smo razgovor nakon utakmice gdje sam mu zaželio sreću u finalu. Mason je ove sezone pokazao da je vrlo talentiran i potentan i da je pred njim velika budućnost. Ako se nastavi ovako razvijati će biti vrlo velik igrač i važna karika Engleske", kazao je.

Problemi s koronavirusom i mjerama stvorili su dvije prepreke za reprezentaciju. Jedna se tiče kampa, a druga nemogućnosti dolaska većine navijača.

"Naravno da će nam navijači nedostajati, bilo bi lijepo da su mogli doći u velikom broju jer nam puno pomažu i daju nam energiju. Što se tiče kampa, ostanak u Rovinju nije problem, tamo se osjećamo ugodno i imamo svoj mir, bez obzira na to što smo u Hrvatskoj i u hotelu s drugim ljudima."

Engleski su mediji govorili da je jedina prednost Hrvatske u veznom redu, a Modrić to nije htio komentirati.

"Ne bih ulazio previše u te njihove analize, teren je jedino mjerilo i vidjet ćemo tko je bolji i tko će izaći kao pobjednik."

Iza Luke je naporna sezona, ali fizičkih posljedica nema i spreman je za još jedno veliko natjecanje.

"Osjećam se super. Bila je jako duga sezona, ali izdržao sam sve napore i osjećam se jako dobro. Ne treba posebno naglašavati koja je čast i obveza igranje za reprezentaciju. Ovo je veliko natjecanje i očekivanja su velika od strane ljudi. No, mi i sami od sebe očekujemo puno te se veselimo Euru i nadamo se da ćemo pokazati pravo lice."

Mnogi kao najveći nedostatak Engleske ističu obranu, a Modrić i suigrači znaju kako napasti bolne točke. No, detalje ne otkriva.

"Ne mogu ulaziti u detalje, mislim da nas je izbornik dobro pripremio, kazao nam je što trebamo raditi i nadamo se da ćemo to pokazati na terenu. Kako ćemo iskoristiti njihove slabosti, to ćete vidjeti na terenu, ne možemo vam sve reći."

Novi član stručnog stožera je Vedran Ćorluka, a donedavni reprezentativac sjajno se prilagodio na novu ulogu.

"Čarli je super, dobro se prilagodio, ulogu je prihvatio ozbiljno i skroz je unutra. To pokazuje svaki dan i vjerujem da je izbornik zadovoljan, mi svakako jesmo. Vidim ga da je pozitivan, u dobrom raspoloženju i pun elana za pomoć. Podvikne li? To je njegov karakter, i kao igrač je uvijek govorio ako je osjećao da ima što za reći. Ne podvikne toliko, to ostavljamo izborniku."

Reprezentativci su spremni za turnir i svjesni su svoje snage, ali se u prognozama ne treba previše zanositi.

"Atmosfera je jako dobra u ekipi, među svima koji su u kampu. Naravno da su očekivanja velika, na SP smo podigli letvicu visoko, ali treba biti realan i ne misliti da svako natjecanje trebamo do kraja. Svaki put smo na velikim natjecanjima prezentirali dobar nogomet, uvijek su nas nijanse dijelile od većih stvari, ali se u Rusiji poklopilo. No, ne treba misliti da uvijek moramo do finala, moramo biti realni, ma koliko god imali samopouzdanja. Prvo moramo dati sve od sebe, slijediti izbornikove upute jer nas je to i prije vodilo do uspjeha."

Englezi najavljuju vrlo napadački nastrojen sastav, a Hrvatska na to mora odgovoriti. Normalno je da Englezi žele gol više na domaćem terenu.

"Vidjet ćemo sutra. Normalno je da oni žele krenuti agresivno i ofenzivno. Igraju kući pred navijačima pa će biti agresivni i motivirani, ali ćemo takvi biti i mi. Moramo izaći na teren i dati sve od sebe i vidjeti za što će to biti dovoljno. Očekujemo ih agresivne i ofenzivne, ali se nadam da možemo to ukrotiti i nametnuti se", zaključio je Modrić.

FOTO: Saša Miljević/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!