Tenis

Novak Đoković velikim preokretom osvojio Roland-Garros

Branimir Korać • nedjelja, 13.06.2021.
Novak Đoković velikim preokretom osvojio Roland-Garros

Sjajno finale Roland-Garrosa pripalo je Novaku Đokoviću koji se vratio iz ponora, bio dva seta u minusu, ali svejedno je svladao Stefanosa Tsitsipasa...

Novak Đoković 19. put u karijeri slavio je na Grand Slam turnirima, a u parizu je potvrdio da je najbolji tenisač današnjice. Nije to bio jednostavan tjedan za njega, ali sve je izdržao i uzeo titulu.

Zadnja četiri meča predstavljala su pravi izazov. Lorenzo Musetti mu je imao dva seta prednosti, Matteo Berrettini je igrao jako dobar tenis, s Rafom Nadalom su uvijek strašni mečevi, a i u finalu je bio dva seta u zaostatku protiv Stefanosa Tsitsipasa.

U prvom setu grk je ptopustio set loptu kod 5:4 pa je nakon toga izgubio servis i Đoković imao servis za set. No nije ga iskoristio i tu je krenula velika serija Tsitsipasa koji otvara tie-break s 4:0 i uz probleme nakon toga osvaja prvi set.

U drugom setu grk je igrao sjajno, nije dopustio puno toga Đokoviću na reternu, a sam je dva puta opasno pritisnuo i došao do dva breaka. Uzeo je taj drugi set sa 6:2, bio u velikoj psihološkoj prednosti i u odličnom ritmu, ali Đoković se bez problema vratio.

U trećem setu Đoković je napravio break u četvrtom gemu, zatim je u četvrti set ušao s 4:0 i odluka je pala u petom setu.

Tamo je Đoković kod 1:1 došao do breaka i rutinski, bez ikakvih problema, do kraja držao svoj servis.

Đoković zasluženo osvaja Roland-Garros i učvršćuje vodeću poziciju na ATP ljestvici, u ovom trenutku izgleda nedodirljivo. I kada je igrom u krizi, ima psihu koju je teško slomiti.

Roland-Garros, finale:
Novak Đoković (Srbija) - Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!