Košarka

Netsi ostali bez Irvinga, Sunsi u finalu Zapada, Jokić isključen

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.06.2021.
Netsi ostali bez Irvinga, Sunsi u finalu Zapada, Jokić isključen

Dva susreta NBA doigravanja odigrana su u nedjelju, a oba su ponudila povišene tenzije i uzbuđenja. Phoenix Sunsi upisali su i četvrtu pobjedu protiv Denvera, a Bucksi su izjednačili protiv Netsa...

Denver Nuggets - Phoenix Suns 118:125 (0-4)

Phoenix Sunsi pomeli su Denver Nuggetse i prošli u finale Zapada. Upisali su i četvrtu pobjedu, ovaj put 125:118 i Nuggetse ostavili u čekaonici,a susret je obilježilo isključenje Nikole Jokića u trećoj dionici.

Nuggetsi su gubili 83:75 kada je Jokić teško faulirao Camerona Paynea nakon čega je ušao u sukob s Devinom Bookerom. Prekršaj je bio vrlo ružan, napravljen je potpuno nepotrebno, a Jokić se kasnije ispričao tvrdeći kako je želio čvrstim prekršajem pokrenuti svoju momčad i okrenuti tijek susreta. Baš i nije neko opravdanje.

Još jednu vrhunsku utakmicu odigrao je Chris Paul koji je dirigirao igrom Sunsa i tone samo kao asistent već i realizator. Sunsi su 11 godina čekali na finale, još od vremena kada ih je predvodio Steve Nash. I tada i sada imali su elitnog playmakera.

Paul je susret završio s 37 poena i sedam asistencija, a Booker je pratio s 34 poena i 11 skokova. Dario Šarić dobio je 14 minuta i ubacio pet poena (0/2 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz dvije asistencije.

Kod Denvera Will Barton upisao je 25 poena i pet skokova, a Nikola Jokić dodao je 22 poena i 11 skokova.

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 107:96 (2-2)

Milwaukee Bucksi poravnali su u seriji protiv Netsa na 2-2, no više od poraza Netse brine ozljeda Kyrieja Irvinga. Ionako su već bez Jamesa Hardena, a sada su ostali i bez Irvinga što sve stavlja na leđa Kevina Duranta koji nije mogao izvući ovu utakmicu.

Irving je tijekom druge dionice uganuo gležanj i nije se vraćao u igru, izgledalo je dosta ružno i tek će se vidjeti kolike su šanse za njegov povratak u ovoj seriji.

Bucksi su njegovim izlaskom imali lakši posao u čemu je pomogao i PJ Tucker vrlo dobrom obranom na Durantu. U jednom trenutku došlo je do sukoba među njima koji je doveo i do ulaska Durantovog tjelohranitelja na parket.

Buckse je nosio Giannis Antetokounmpo s 34 poena i 12 skokova, a Khris Middleton dodao je 19 poena i osam asistencija. S druge strane Durant je ubacio 28 poena uz 13 skokova, a Irving 11 poena uz pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2021. u 10:55
    bucxksi su dobili posteno tesko je bilo giannisa zaustavit
    Obrisan korisnik