Nogomet

Milin, Jakić i Peternac komentiraju nastup Hrvatske i prognoziraju današnje ishode

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.06.2021.
Milin, Jakić i Peternac komentiraju nastup Hrvatske i prognoziraju današnje ishode
Foto: Pixsell

Iza hrvatske nogometne reprezentacije je prvi nastup na ovom Europskom prvenstvu, upisan je poraz 1:0, a osim tog dvoboja u Dinamu se s pozornosti pratio i nastup dvojice Modrih u dresu reprezentacije Sjeverne Makedonije, Arijana Ademija i Stefana Ristovskog...

Nedjelja je bila vrlo uzbudljiv dan na Europskom prvenstvu, Hrvatska je startala porazom protiv Engleske, službeni debi na velikim natjecanjima imala je Sjeverna Makedonija koja je poražena od Austrije, a fantastičnim susretom dan su zaključili Nizozemska i Ukrajina.

Do kraja Prvenstva, u suradnji s klubovima HT Prve lige, igrači i treneri komentirat će događanja od dana ranije i prognozirat će dvoboje koji su pred nama, a jučerašnji dan bio je posebno zanimljiv za sve u Dinamu, trojica reprezentativaca hrvatskog prvaka nastupila su protiv Engleske u dresu Hrvatske te još dvojica u dresu Sjeverne Makedonije protiv Austrije.

Dominik Livaković i Joško Gvardiol (od iduće sezone u RB Leipzigu) odradili su cijelu utakmicu dok je Bruno Petković ušao pri kraju susreta u porazu Hrvatske od Engleske 1:0.

Ferdo Milin: "Nažalost loš rezultat za nas. Očekivao sam da nećemo upisati poraz jer je jako bitan ulaz na takve turnire. Naši igrači dobro su odradili utakmicu. Vidim da neki mediji kritiziraju Gvardiola, ali ako je on najveći problem Hrvatske onda se ja ne bojim za budućnost naše reprezentacije. Livaković standardno dobar, obranio je 2-3 situacije."

Kristijan Jakić: "Mislim da je utakmica bila zanimljiva iako je to prva utakmica naše reprezentacije. Smatram da će biti bolje u iduće dvije utakmice, početak je i možda se nisu još u potpunosti uigrali. Mislim da je Livaković odradio odličnu utakmicu, imao je par dobrih intervencija. Joška bih pohvalio, upisao je službeni debi na tako velikom natjecanju, korektno je odradio svoju zadaću. Nadam se da će biti još bolji."

Alen Peternac: "Puno se od utakmice do danas govorilo koji su nam nedostaci i gdje smo tanki. Mislim da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu, sigurno izbornik Dalić ima neku viziju. Po mom mišljenju možda smo mogli prije reagirati i pokušati nešto promijeniti, uvesti zamjene. Engleska je zahtjevna momčad, ali mislim da će biti bolje i sljedeća dva susreta moramo ići na pobjedu. Livaković je bio odličan kao i uvijek, Gvardiol možda nije imao takvu slobodu kao u Dinamu i to mu je prvi službeni nastup, ali bio je na razini i odlično odigrao. Treba mu vjetar u leđa i trebamo biti uz njega. Petković je bio bitan u tom susretu jer je ekipi falila mirnoća u napadu. Možda smo trebali iskoristiti i Oršića koji je dokazao da može protiv Engleza."

U akciji su bili i Arijan Ademi i Stefan Ristovski koji su bili dio povijesnog makedonskog nastupa na velikim natjecanjima. Austrija je slavila s 3:1.

Ferdo Milin: "Ademi i Ristovski bili su standardno jako dobri. Vidi se da je Makedoncima to bila prva utakmica, vidjelo se možda malo da su pod dojmom svega, tu su i emocije... Po meni su bili u egalu, ali je nažalost taj jedan gol presudio i utakmica je otišla u drugom smjeru."

Kristijan Jakić: "Mislim da je Austrija zasluženo pobijedila iako bih pohvalio izvedbu svojih suigrača Ademija i Ristovskog. Jako dobra i kvalitetna utakmica, zanimljiva za gledatelje."

Alen Peternac: "Prva utakmica Makedonije, svakako veliki pritisak za njih i želja za dobrom prezentacijom. Ristovski i Ademi bili su dobri, žao mi je što nisu uspjeli izvući neriješeno. Austrijanci su jako dobra momčad."

Na kraju programa prava poslatica, Nizozemska i Ukrajina odigrali su sjajan susret u kojem je Nizozemska slavila s 3:2.

Ferdo Milin: "Fantastična utakmica za gledatelje, a za trenere možda ne tako jednostavna. Bilo je puno šansi, golova, obrana, pogotovo sa strane Nizozemske. Imali su i Ukrajinci u prvom dijelu kod 0:0 dvije ozbiljne šanse. Jako dobra utakmica, puna ritma i zanimljivo je to što ekipe koje otvaraju igru s trojicom otraga postižu po tri pogotka."

Kristijan Jakić: "Najbolja utakmica svakako, rezultat govori o tome. Mogu žaliti svi koji nisu gledali taj susret. Vrlo otvorena igra, s puno golova, Jarmolenko je zabio najljepši gol, mogu ih samo pohvaliti."

Alen Peternac: "To je najbolja utakmica do sada, vidjeli smo svašta, dvije otvorene momčadi. Ševčenko igra otvoreni nogomet, uspio je nakon 2:0 vratiti se. Od početka smo gledali dominaciju Nizozemske, Ukrajinci su se vratili u trku, ali ih je pokopao taj zadnji gol."

Danas su na rasporedu tri susreta i to drugi susret naše skupine i dva susreta iz skupine E.

Škotska - Češka (15:00)

Ferdo Milin: "Mislim da će presuditi domaći teren, emocija i puno škotskih navijača."

Kristijan Jakić: "Nadam se da će biti X i 0:0 što bi nama odgovaralo, to bi bilo najrealnije jer su obje ekipe dosta čvrste i ne zabijaju puno golova."

Alen Peternac: "Škoti radi domaćeg terena imaju prednost po mom mišljenju."

Poljska - Slovačka (18:00)

Ferdo Milin: "Po meni jedinica, Poljska."

Kristijan Jakić: "Prednost dajem Poljskoj, ali mislim da će biti malo golova. Prognoziram X."

Alen Peternac: "Lewandowski za 1:0 pobjedu Poljske."

Španjolska - Švedska (21:00)

Ferdo Milin: "Svi bi rekli Španjolska međutim mislim da će biti izjednačena utakmica, obje ekipe imale su određene probleme zbog koronavirusa."

Kristijan Jakić: "Mislim da će Španjolska dobiti iako ne treba nikoga otpisivati. Španjolska je kvalitetnija, nadam se što više golova u tom susretu. Vidjet ćemo kako će to završiti"

Alen Peternac: "'Moji' naravno, još uz to igraju u Sevilli. Imale su obje momčadi problema radi koronavirusa, ali biram Španjolsku."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!