Nogomet

Šubarić za Sportnet: 'Schick je vrhunski pogodio, a danas prednost dajem Portugalu i Francuskoj'

Branimir Korać • utorak, 15.06.2021.
Šubarić za Sportnet: 'Schick je vrhunski pogodio, a danas prednost dajem Portugalu i Francuskoj'
Foto: Pixsell

Na rasporedu je posljednji dan prvog kola Europskog prvenstva, još četiri reprezentacije su u akciji, a kapetan povratnika u HT Prvu ligu Hrvatskog dragovoljca Zvonimir Šubarić najavljuje današnji program...

Tri utakmice Europskog prvenstva bile su na rasporedu jučer, a danas je jedna manje, imamo slobodan termin u 15 sati. Razlog leži u prvom danu kada je u akciji bila samo Italija protiv Turske te s ove dvije utakmice završava prvo kolo po skupinama.

Do kraja Prvenstva, u suradnji s klubovima HT Prve lige, igrači i treneri komentirat će događanja od dana ranije i prognozirat će dvoboje koji su pred nama pa tako danas dolazi na red Hrvatski dragovoljac i njegov kapetan Zvonimir Šubarić.

Češka - Škotska 2:0

Česi su pokazali da su ozbiljna momčad i neće nam biti nimalo lako s njima. Okomiti su i vrlo konkretni s krila, probili su čvrsti škotski blok i pokazali su da su kvalitetniji od Škota. S njima će nam biti puno teže, neće biti nimalo lagana utakmica, ali očekujem našu pobjedu.

Schickov gol? Uhvatio je Marshalla na spavanju, ali i stvarno vrhunski pogodio. Vidio ga je malo vani i strašno je zabio. To je sudbina golmana danas, moraš pratiti igru, biti van gol i probati osujetiti eventualnu kontru, dogodi se.

Poljska - Slovačka 1:2

Slovaci su me iznenadili, jako su dobra ekipa, Poljska je ostala s igračem manje u drugom dijelu i na kraju dužna. Vrlo zanimljiva utakmica i sada se u toj skupini dosta zakompliciralo. Slovačka je eto na prvom mjestu u skupini nakon prvog kola, a prije Prvenstva svi su je vidjeli kao glavne autsajdere u ovom društvu.

Španjolska - Švedska 0:0

Iako nisu pobijedili, Španjolci su pokazali da imaju jako dobru mladu i potentnu momčad koja je među kandidatima za naslov prvaka. Imali su preko 900 dodavanja, dosta prilika, ali nisu ih iskoristili. Švedska se jako dobro branila, imala je i iz kontranapda te neke šanse s kojima je mogla stvoriti Španjolskoj velike probleme.

Olsen? Stvarno je branio odlično, na vrhunskoj razini. Vidi se da je sjajan vratar i to iako ne brani u Evertonu gdje je Pickford prvi golma.

Mađarska - Portugal (18:00)

Portugal je ovdje vekliki favorit i bit će sigurno u prednosti, ali nikad se ne zna i ne treba Mađarsku odmah otposati. U Portugalu se sve vrti oko Cristiana Ronalda iako tu imaju još dosta sjajnih igrača poput Fernandesa iz Manchestera. Tu je jako puno izvrsnih pojedinaca i Portugal je sigurno jedan od glavnih favorita za naslov prvaka.

Francuska - Njemačka (21:00)

Najzanimljivija utakmica za gledatelje, sastaju se dvije sjajne reprezentacije i bit će sigurno vrlo interesantno. Dajem malu prednost Francuzima, imaju strašno jaku reprezentaciju i dovoljno je vidjeti samo tko nije pozvan na Europsko prvenstvo. Samo od tih igrača mogli bi složiti još jednu jaku reprezentaciju, ističe Šubarić.

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!