EP 2020., skupina F, 1. kolo, 15.06.2021, 21:00 h, Allianz Arena, München
Suci: Del Cerro (Španjolska)
Francuska
Francuska
Mats Hummels 20' (ag)
1:0(1:0) Njemačka
Njemačka

Francuzi izdominirali Nijemce, dojam bolji od minimalne pobjede

Matej Kačan • utorak, 15.06.2021.
Francuzi izdominirali Nijemce, dojam bolji od minimalne pobjede

Derbi susret skupine F između Njemačke i Fracuske u Münchenu pripao je Francuzima s 1:0, iako su bili mnogo bolji i trebali su dati još koji gol...

Francuska
Njemačka
Francuska
Njemačka
1
Hugo Lloris
19
Karim Benzema
(do 89')
7
Antoine Griezmann
21
Lucas Hernandez
13
N'Golo Kante
3
Presnel Kimpembe
10
Kylian Mbappe
2
Benjamin Pavard
6
Paul Pogba
14
Adrien Rabiot
(do 90'+4')
4
Raphael Varane
Pričuvni igrači
12
Corentin Tolisso
89'
11
Ousmane Dembele
90'+4'
 
 
Trener
Didier Deschamps
1
Manuel Neuer
4
Matthias Ginter
(do 87')
10
Serge Gnabry
(do 74')
20
Robin Gosens
(do 87')
21
Ilkay Gündogan
7
Kai Havertz
(do 74')
5
Mats Hummels
6
Joshua Kimmich
8
Toni Kroos
25
Thomas Müller
2
Antonio Rüdiger
Pričuvni igrači
11
Timo Werner
74'
20
Leroy Sane
74'
23
Emre Can
87'
9
Kevin Volland
87'
Trener
Joachim Löw

Iako je završilo sa samo 1:0, rezultat ne ocrtava očitu razliku u kvaliteti između Francuske i Njemačke na Allianz Areni u najzvučnijem susretu prvog kola Eura. Francuzi su dali gol, a onda iskontrolirali i iskontrirali Nijemce koji su djelovali nemoćno i trebali su primiti više od jednog pogotka.

Počelo je u vrlo visokom ritmu, ali uz mnogo grešaka u dodavanjima, driblinzima i predaji lopte. Ipak su terenom očekivano zavladali Francuzi koji su bili mnogo, mnogo konkretniji, a ključna je bila dominacija u sredini terena.

Paul Pogba i N'Golo Kante pokrivali su golem prostor te su iznosili lopte prema prednjem trojcu i bokovima pa u 15. minuti imamo opasan ubačaj Pavarda koji obrana čisti u korner, a onda iz tog kornera i opasan pokušaj Pogbe.

U 17. se morao iskazati Manuel Neuer nakon pokušaja Kyliana Mbappea, a obrana Elfa kapitulirala je tri minute kasnije, i to od svoje ruke.

Pogba je fantastičnom visokom loptom izbacio Hernandeza koji s lijeve strane šalje povratnu, a ispred Mbappea u pokušaju čišćenja Matts Hummels na petercu pogađa vlastitu mrežu.

Primirila se malo igra nakon toga, Francuzi su se okrenuli na kontrolu susreta te prepuštanje jalove inicijative domaćinu uz pokoju prijetnju, dok Nijemcima uvijek nedostaje to zadnje dodavanje koje bi u šansu izbacilo Havertza ili Gnabryja.

U tom ritmu se igra do poluvremena, dok drugo opet kreće dosta dinamično. Francuzi su prvi potegli obarač, Rabiot je izbačen s lijeve strane sam pred gol, imao je samog igrača na povratnoj, ali se odlučio na udarac koji je odsjeo na bližoj stativi.

Uzvraća brzo Njemačka, lopta je napokon stigla do Gnabryja u opasnoj poziciji, ali napadač Bayerna puca preko vrata. U 61. nova opasna situacija ispred Llorisa, Gosens je u skoku nokautirao Pavarda pa je i sam pao, a Kroos je iz obećavajućeg udarca baš njega pogodio u glavu i od svega samo par minuta pauze za ukazivanje pomoći francuskom boku.

Zabila je Francuska u 67., ali se pogodak nije priznao. Opet je Pogba sjajnom loptom izbacio igrača, ovaj put Mbappea. Ovaj na sebe navlači tri igrača koja lomi i na kraju s lijeve strane desnom predivno gađa suprotni kut uz samu stativu, ali je na kraju mahano zaleđe u samom prijemu lopte i ništa od 2:0.

Nijemci su nastavili napadati, ali Mbappe i njegova bježanja Hummelsu stvaraju sve veće probleme kako se njemačka obrana podiže. Tako je u 78. Hummels srušio Mbappea, ali nema penala, dok se u 85. opet Francuzi ljute na VAR.

Pobjegao je Mbappe ovaj put s desne strane, Pogba ga je pronašao, a ovaj povratnom poslužio Benzemu koji zabija na povratku, ali je opet sve vraćeno na zaleđe Mbappea pri dodavanju Pogbe. Do kraja je susret prošao u neuspjelim pokušajima Njemačke da dođe do pogotka pa je sve završilo minimalnom, ali dominantnom pobjedom Francuske.

EP 2020., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska0:3Portugal
Francuska1:0Njemačka
1Francuska 34:3+15
2Portugal 37:6+14
3Njemačka 36:5+14
4Mađarska 33:6-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!