Košarka

Hrvatski košarkaši poraženi od Slovenaca, igrali i Hezonja i Šamanić

Branimir Korać • srijeda, 16.06.2021.
Hrvatski košarkaši poraženi od Slovenaca, igrali i Hezonja i Šamanić
Foto: Pixsell

Nakon nekoliko odrađenih treninga, hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je "kontrolni" dvoboj protiv Slovenije. Upisan je visok poraz 94:80, no rezultat je bio u drugom planu, izborniku Mršiću bilo je najvažnije provjeriti koliko igrači usvajaju ono na meču se radi na treninzima...

Slovenci bez Luke Dončića, Hrvatska bez svojih NBA igrača, a na kraju je Slovenija bila ta koja je u dvorani Zamet odnijela pobjedu 94:80.

Veljko Mršić iskoristio je ovaj susret i kako bi saznao kako su se u momčad uklopili Mario Hezonja i Luka Šamanić, a jasno je i očekivano je da je pred njima još dugačak put kako bi uhvatili korak s ostalima.

Slovenci su se rezultatski odvojili početkom drugog poluvremena i održavali su bez problema dvoznamenkastu razliku. Veljko Mršić svjesno je dosta rotirao, dao je priliku svima i na kraju je dobio sliku o tome što treba posebno popraviti.

U hrvatskom sastavu po 11 poena ubacili su Miro Bilan (sedam skokova) i Željko Šakić (devet skokova, šest asistencija) dok je Hezonja dodao deset poena. 20 izgubljenih lopti svakako je jedan od razloga glatkog poraza.

Jaka Blažić s 20 poena i Klemen Prepelič s 14 predvodili su Sloveniju.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!