Košarka

Clippersi i Hawksi na korak do finala konferencije, rekordni Bogdanović nije spasio Jazz

Branimir Korać • četvrtak, 17.06.2021.
Clippersi i Hawksi na korak do finala konferencije, rekordni Bogdanović nije spasio Jazz

Los Angeles Clippersi i Atlanta Hawksi upisali su gostujuće pobjede i došli do meč lopti za ulazak u konferencijska finala...

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 111:119 (2-3)

Unatoč nevjerojatnom ulasku u utakmicu Bojana Bogdanovića, Utah Jazz nije stigao do treće pobjede u seriji protiv LA Clippersa. Puno toga išlo je na ruku Jazzerima, ali nisu to iskoristili i upisali su poraz koji ih stavlja u nezavidnu situaciju.

Clippersi su ostali bez Kawhija Leonarda koji je zaradio ozljedu i neće ga biti neko vrijeme, ali i bez njega odigrali su sjajnu utakmicu u Salt Lake Cityju. Sada će to morati ponoviti i u svojoj dvorani te potvrditi kako ovaj dobar nastup nije bio samo bljesak.

Bojan Bogdanović imao je nevjerojatan ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini šutirao je za tricu 6/6, ali problem je bio u tome što Jazzeri to nisu iskoristili kako bi se odvojili i nakon prve dionice vodili su s tijesnih 37:36.

Održavali su vodstvo i najvećim dijelom druge četvrtine kada su u nekoliko navrata imali i deset poena viška, međutim nakon povratka s poluvremena situacija se promijenila. Clippersi su došli do preokreta i u nastavku susreta Jazzeri su bili ti koji su tražili povratak iz minusa.

Nakon onih šest uzastopnih trica Bogdanović je malo izgubio ritam ido kraja susreta za tricu je šutirao 3/11, no svejedno je postavio svoj novi rekord po broju ubačenih trica u jednom susretu.

U četvrtoj dionici pokušao je domaćin smanjiti zaostatak i doći do preokreta, ali Clippersi su iskontrolirali rezultat i otišli do pobjede.

Bogdanović je na kraju za 39 minuta ubacio 32 poena, Donovan Mitchell dodao je 21 poen uz po pet skokova i asistencija, a Rudy Gobert ubacio je 17 poena uz deset skokova.

Kod Clippersa Paul George ubacio je 37 poena uz 16 skokova, Marcus Morris dodao je 25 poena, a Reggie Jackson 21. Ivica Zubac za devet minuta ubacio je dva poena uz dva skoka.

Philadelphia 76ers - Atlanta hawks 106:109 (2-3)

Hawksi su iznenadili u Philadelphiji Sixerse i sada imaju prednost 3-2 u seriji i šestu utakmicu na svom parketu. Sixersi su se prerano opustili u ovom dvoboju te si stvorili probleme.

U trećoj dionici imali su u nekoliko navrata plus 26, četiri minute prije kraja susreta vodili su s deset koševa prednosti, ali sve to su prosuli i na kraju ja Atlanta čudesnim preokretom došla do ogromne prilike za ulazak u finale Istoka.

Trae Young briljirao je s 39 poena i sedam asistencija, a najviše ga je pratio John Collins s 19 poena i 11 skokova.

Kod Sixersa samo dvojica dvoznamenkastih i to sa sjajnim učinkom. Joel Embiid ubacio je 37 poena uz 13 skokova i pet asistencija, a Seth Curry dodao je 36 poena i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!