Nogomet

Hjulmand: 'Nevjerojatno je da smo uopće igrali, De Bruyne je genije'

Matej Kačan • četvrtak, 17.06.2021.
Hjulmand: 'Nevjerojatno je da smo uopće igrali, De Bruyne je genije'

Porazom od Belgije, danska se reprezentacija dovela u jako tešku situaciju glede prolaska skupine, ali danski izbornik ističe da je čudo sama činjenica što Danci igraju...

Danski izbornik Kasper Hjulmand komentirao je poraz svoje ekipe od Belgije. Danci su na turniru odigrali dva savršena poluvremena, ali su uz sve okolnosti ostali bez bodova i pravo je čudo da uopće igraju nakon drame pretrpljene u prvom susretu.

"Nevjerojatno je da smo izašli na teren samo četiri dana nakon što smo vidjeli svog najboljeg prijatelja kako leži na travi i bori se za život. Sama stvar što smo bili na terenu je vrhunska izvedba. Napraviti to na ovaj način, s toliko kvalitete, fokusa i emocije, teško je riječima opisati koliko respekta imam za ove igrače, stožer i sve uključene."

Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo Danskoj, ali je onda u igru ušao Kevin de Bruyne koji je utakmicu okrenuo naglavačke.

"Igrali smo vrlo intenzivnu utakmicu protiv najbolje ekipe na svijetu, a natjerali smo ih da prolaze kroz mnogo toga. Kevin je genije, radi razliku u djeliću sekunde. Lukakuova snaga i Kevinov genij su napravili razliku."

Na kraju je izbornik mogao samo još jednom odat počast svojoj ekipi koja igra u nemogućim uvjetima emocionalnog stresa, ali i dalje je u igri za prolazak skupine.

"Moja momčad je odigrala nevjerojatno. Pogledajte statistike prve dvije utakmice i sve će vam biti jasno. Volio bih pobjedu danas, to bi bilo sjajno i mislim da smo zaslužili, ali to je nogomet. Prije četiri dana nisam znao hoćemo li igrati, danas smo igrali i igrali smo dobro", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!